Да отпаднат буквите в регистрационните номера на колите, които показват от коя област и град е автомобилът. С отпадането на регионалния принцип на регистрацията всеки ще може да регистрира превозното средство в който пункт иска.

Това са част от промените, които Министерството на транспорта подготвя с новия Закон за пътните превозни средства. С него се предвижда още първоначалната регистрация да се извади от КАТ и да мине в “Автомобилна администрация”, а тя да я предостави на лицензирани частни пунктове. КАТ пък ще поеме целия контрол на пътя, ще следи и камиони, автобуси и таксита. С други промени се предвижда автомобилът да е с един талон, но с чип с цялата информация.

Регистрацията на превозните средства до камион да излезе от КАТ и да отиде в Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация”. Това са част от текстовете, които подготвя министерството на транспорта в новия закон за пътните превозни средства, съобщи за "24 часа"  зам.-министър Ангел Попов. 

“Автомобилна администрация” ще прехвърли тази услуга на частни пунктове. Няма да се прави конкурс, а ще се пише методика и тежки изисквания, на които да отговарят те. Цялата на цялата тази сериозна промяна е да се приключи с опашките в КАТ.