Продадени са над 50% от местата за първите полети, които ще се извършат от Пловдив до Истанбул. Те ще се изпълняват два пъти седмично в сряда и в събота от 18 февруари. Цената на еднопосочен билет започва от 29 евро в посока. Полетите ще се изпълняват със самолети Boeing 737 и Airbus 320, които са с капацитет 180 пътници.

Самолетите ще кацат на азиатското летище "Сабиха Гьокчен", откъдето има стотици възможности за прикачване на полет до различни части на света, включително полети до десетки желани дестинации в Европа и Азия.Дестинация Пловдив е отворена за резервации на сайта на авиокомпанията „Пегасус еърлайнс“ - www.flypgs.com.

В същото време туроператори от районите на Бурса и Мармара посетиха летище Пловдив, за да се запознаят с новите линии, които се откриват. На среща с председателя на Съвета на директорите Дойчин Ангелов, изпълнителния директор Красимир Пешев и ръководителя на търговския отдел Светлин Борянов стана ясно, че в напреднал етап са преговорите за откриване на редовна авиолиния от Пловдив до Бурса и Анталия. 

„С откриването на редовната авиолиния Пловдив-Истанбул се отваря вратата в Пловдив да пристигнат по-лесно туристи от различни точки на света, а и българи да летят без проблем от Пловдив до стотици дестинации чрез прикачване на истанбулското летище“, коментира пред туроператорите Дойчин Ангелов.
Представителите от Турция посетиха община Пловдив и курортите Пампорово и Банско, за да проучат възможностите за посещение от туристи и начините им на придвижване от Турция до летище Пловдив.
 
В момента от Пловдив има редовни полети до двете лондонски летища Лутън и Станстед, немските в Дортмунд и Меминген, изпълняват се и полети до Дъблин.

В същото време зимната чартърна програма е в разгара си. По два полета седмично от Анталия и Измир до Пловдив се изпълняват от авиокомпанията SunExpress. Втората програма е от Белфаст, Северна Ирландия, където самолети летят по два пъти на седмица.
С полетите до Истанбул през февруари от летище Пловдив ще се изпълняват по 20 полета на седмица.