Хранителни продукти на пловдивския производител "Катрин-Ко" се разпродават на търг, след като компанията е обявена в несъстоятелност. Фирмата е известна на пазара с бранда си "Рубикон", под който продава различна гама от сосове, лютеница, консерви, конфитюри и мед.

До разпродажбата на търг на част от останалата продукция се стига, след като фирмата е изпаднала в неплатежоспособност. Тя е поискала от съда да бъде обявена в несъстоятелност. Още от 2021 година фирмата спира плащания към доставчици и кредитори. По документи има над 2,5 млн. лева дългове към банка, над 1 млн. дългове към партньори и още няколко хиляди задължения към НАП.

Предприятието се намира в Индустриална зона на пловдивското село Стряма върху парцел от 53 дка, на който са изградени 6 зеха и има 9 дка 430 кв.м покрита застроена площ. "Катрин-Ко" е еднолична собственост на Екатерина Коева. 

В момента има обявена три търга от частен съдебен изпълнител за продажба на консерви, сосове, конфитюри, машини, оборудване и всякакви суровини и пособия в производството. И на трите търга има редица обособени позиции, които позволяват купуване само на определен артикул.

Част от продаваните храни са с неясен или изтичащ срок на годност, а други с такъв до първите месеци на 2024 година. Така например 840 буркана с кисело краставички без етикети, произведени около юни месец 2020, са обявени с първоначална цена от 307 лева. 277 буркана от конфитюр с боровинки, годен до 21.06.2023, се продават с първоначална цена 189 лева. Разпродават се още сосове тартар, за спагети, барбекю, чеснов, гъбен и други видове, както и различни видове конфитюри. 

В останалите два търга обект на продажба са различни машини, оборудване и суровини, като инструмент за затваряне на буркани, капачки, поточни линии и др. 

Търговете ще се проведат на 30 май.