На днешния ден, преди 8 години си отиде един от първите частни предприемачи, рискували да поставят основите на частния бизнес в Пловдив. Стефан Попов бе човекът, който можеше гордо да каже откъде му е първият милион. От работа, от шанс и от невероятната си дарба на парфюмерист. Човекът, който създаде най-добрата българска парфюмерийна компания Рефан България ООД, загуби битката с рака. 

В продълженише на десет години, отписан от повечето лекари, той не спираше да се бори - операция след операция, химиотерапия след радиотерапия... 

Стефан Попов бе от хората, които са убедени, че със земния път нещата не свършват.  Ден, преди да потегли, Стефан Попов остави подарък. На Стефанов ден още една мраморна чешма в Родопите даде вода и прохлада на жадните. Стефан Попов ни показа дори как достойно се отива от този свят: стисна зъби и държа капчицата живот, докато водата от Стефановата чешма потече. Свърши си работата и тръгна.

Днес "Рефан" е най-голямата козметична компания в България, а децата на предприемача управляват и разширяват с отговорност и уважение, наследството, оставено от Попов.