Известната бизнес дама от Пловдив Сийка Кикьова отново попадна в схватката на частен съдебен изпълнител. Обект на публична продан този път е една втора идеална част от парцел в кв. „Коматево”. Имотът се намира на ул. „Чинар“ и е с площ от 992 кв. м.

В обявата е описано, че при извършване на описа на поземления имот е констатирано, че в него е започнал строеж на триетажна сграда с частично изпълнен покрив в южната част, която не е отразена в кадастралната карта.

Началната цена, от която ще започне публичната продан на парцела е в размер на 242 520 лева или 124 000 евро. Територията е урбанизирана с разрешение за ниско застрояване (до 10 м).

Фамилията Кикьови се е занимавала с много бизнеси в Пловдив и региона, като от години активите им се разпродават, за да бъдат покрити различни по вид задължения. Последно името се спрягаше при продажбата на складовата и производствена база за месни продукти и жилищен имот в кв. "Коматево" на ул. "Георги Гешанов", които се оказаха заложник на огромните задължения натрупани от предприемачите. Под прицел бе и фитнес в „Кючук Париж“, чиято сграда е собственост на Кикьови. През годините фамилията се е занимавала и с управлението на един от най-известните комплекси край Белинташ. 

След години опити, базата в „Коматево” беше продадена на арменска фамилия, а съвсем наскоро част от нея запечатана, като склад за търговия с инструменти за строителство и градинарство използващи чужди брандове. Собствениците на базата и на 4 онлайн магазина за инструменти бяха арестувани при акция на Икономическа полиция в края на януари и част от тях все още се намират в ареста.

Докато разследват пловдивски арменци за кражба на марка, онлайн магазини продават стоки с техния брандПолицаят, който пазеше запечатаните ни складове, си беше напълнил колата с наши артикули, твърди Нона Ховсепян

Неволите за предприемаческата фамилия Кикьови започнаха след особен залога на търговското предприятие ЕТ „Милена – Борис Кикьов” срещу кредит от 2,5 млн. лева от банка. Длъжници по вземането освен горепосочения едноличен търговец бяха и дружествата - „Милена Кикьова - 86” ЕООД, „БСК“ ЕООД, „Милена Кикьова” ЕООД, „Борис Кикьов” ЕООД, ЕТ „Сиси - Сийка Кикьова”, както и в качеството им на физически лица и тримата Кикьови – Борис, Милена и Сийка. 

Те спират да изплащат кредита, което е и причина имуществото им да бъде обект на изпълнително дело. Целта е с продажбата да се удовлетворят дълговете към банката.

Към настоящия тръжен имот също има множество възбрани и ипотеки. Ценови предложения за имота ще се приемат от 12 август до 12 септември, а евентуалният нов собственик ще бъде обявен на следващия ден, след крайния срок за приемане на офертите.

Продават на търг имота на известна бизнес фамилия в ПловдивПървоначално обявената цена е 2,64 милиона лева