Най-много златни медали - 4 на брой, получи "Елпром Троян" на 74-ия Международен технически панаир в Пловдив.

Предприятието, което е лидер в електрическата промишленост, бе отличено за иновации в индустрия 4.0. Щандът, разположен в 13-а палата, грабва с модерност и визионерство. Оборудването му е доставено със 17 тира. Огромен екран с размери 10 на 4 метра показва историята на завода. Това е единственият подобен монитор у нас.

На други 4 огромни двустранни телевизора се представят най-новите изделия на предприятието. Всичко е изящно аранжирано. Целият щанд е в аквамарин и синьо - цветът на Четвъртата индустриална революция.

"Гледаме, учим се и вървим напред", заяви Младен Мондешки, собственик на "Елпром Троян". Освен четирите златни медала заводът получи и голямата награда за дизайн на панаирна експозиция.

"Визията на нашия щанд е препратка към индустрия 5.0", каза собственикът на "Елпром Троян".

Продуктите на предприятието, отличени с панаирно злато, са революционни за електрическата промишленост. Първият приз е за "Предпазна система за електрическа защита на трифазни електродвигатели".

"Прехвърлихме достиженията на автомобилната индустрия в електрическата промишленост", обясни Мондешки, предаде 24 часа

Вторият медал е за "Телеметрична спирачна система за елекродвигатели". При критична ситуация, тя автоматично се задейства и не позволява да се предизвика запалване.

"Това е иновация и инженерно постижение", отбеляза Мондешки. Други два златни медала са за "Едностранна спирачна система за електродвигатели" и за "Двойно триеща електромагнитна спирачка".

"Гледаме с визия към Дубай 2020, където се очаква стартът на Петата индустриална революция. В нея човекът ще има ключова роля", обобщи Младен Мондешки.

Щандът на "Елпром Троян" се откроява с модерност и визионерство.

Финансовият мениджър на "Елпром Троян" Стела Маринова получи медал за иновацията "Телеметрична спирачна система за електродвигатели".

Инж. Теодор Енев взе отличието за иновацията "Предпазна система за електрическа защита на трифазни електродвигатели".