Милионерът Танър Чидстър е измислил начин как да печели много пари. 27-годишният Чидстър успява да изгради от нулата не една, а две компании със седемцифрени продажби -  Fit Warrior и Elite CEOs.

“Бавният начин към богатството е да спестявате,” казва той пред CNBC. “В крайна сметка, много по-лесно е да печелите повече пари, отколкото да спестявате повече.”

Печелето на повече пари започва с конкретна цел за размер на богатството или доходите, казва той. “Задайте си цели, които не подлежат на предоговаряне, след това приложете реверсивно инженерство.”

Ако целта ви е да станете милионер за 10 години, изчислете колко пари трябва да печелите на година, месец или седмица, за да я постигнете.

“След като направите тази разбивка, вече не е толкова страшно,” казва той. “Много хора обаче си поставят огромна цел, но никога не я разбиват на по-малки части и не са наясно с числата, които трябва да постигат, така че тя просто става непостижима и съкрушителна.”

След като сте си поставили финансова цел, трябва да запретнете ръкави и да започнете да изкарвате пари. Най-добрият начин да печелите големи пари е да започнете с умение, което вече притежавате и което можете да осребрите, казва Чидстър.

“Може би сте наистина добри в това да вкарате някого във форма или пък да правите реклами за компании. Може би правите най-доброто задно салто в света или пък сте наистина добри в продажбата на книги. Определете нещото, което наистина умеете добре, оформете го като услуга и го продавайте на хората.”

Точно така започва Чидстър. Той играе американски футбол в университета и се занимава с фитнес още от дете, затова решава да изготвя персонализирани фитнес и хранителни програми за клиенти. Тогава Чидстър е на 22 г. и точно е прекъснал висшето си образование, преди да завърши последната си година.

Той не започва да печели пари от програмите си веднага. През първите две години заработва едва 2 000 долара и през това време работи в Olive Garden, за да може да плаща сметките си.

Чак след като изкарва курс за това как се изгражда бизнес за онлайн тренировки, той започва да вижда резултати. “Тогава научих, че хората са готови да плащат високи цени (над 1 500 долара) за услуга,” казва Чидстър, който тогава е на 25 години.

“Продавах моите фитнес програми за по около 40 долара. Тогава научих, че хората ще ми плащат по 1 500 долара за моята услуга.”

Чидстър се насочва към индивидуалните тренировки, след като разбира, че хората плащат четирицифрени суми за тях. След като вдига цените си, той започва да печели сериозни пари.

Успява да заработи 10 000 долара за една седмица. В крайна сметка, успява да повиши доходите си до между 30 000 и 50 000 долара на месец. На 27 г. вече е милионер.

След това използва умението си разрастване на бизнес онлайн, за да започне да обучава други собственици на компании и фитнес треньори как да разрастват бизнес начинанията си. Така се стига до втората му компания Elite CEOs, която той ръководи в добавка към Fit Warrior.

“Това, с което повечето хора имат проблеми, е, че не продават нещата достатъчно скъпо, за да се измъкнат от своята финансова ситуация,” казва той. Ако вашият продукт или услуга е с цена от 100 долара, трябва да продадете огромен брой, за да се справите.

“Ако обаче предлагате една скъпа услуга за 1 500 долара, трябва да я продавате само четири или пет пъти в месеца и вече доближавате шестцифрена сума за годината.

Това, всъщност, е начинът, по който аз се измъкнах от моята ситуация”, казва Чидстър.

Източник: profit.bg