Един от най-известните съвременни български художници в чужбина - Георги Андонов, е автор на корицата на новия календар на Christian of Roma за 2017 година! Георги рисува от малък, завършва специалност „Плакат“ в Националната художествена академия, а в последните години работи предимно с галерии в чужбина. Негови произведения могат да бъдат видени в Лондон, Бейрут, Америка и Дубай.

Приема да участва в проекта „Усещане за коса” заради дългогодишното си приятелство с Елена Кристиано и професионализма на служителите в компанията. Идеята се заражда от един проект, който прави за свои клиенти в Дубай. В основата на картината са арабески, а впоследствие Георги вплита женското лице и пеперудите.

„Целта ми бе да покажа колко комплицирана може да бъде една жена! Да покажем силния женски дух посредством очите, които са най-важни за едно лице. И се получи много дълбока картина”, коментира Георги Андонов.

На страниците на календара се снимаха общо дванадесет модела за различните месеци от годината. Четиринадесет от топ стилистите на Christian оf Roma пресъздадоха феерия от цветове, прически и иновации. „Усещане за коса” разкрива актуалните разработки на брандовете, които компанията представя на българския пазар. Италианският бранд Alfaparf Milano демонстрира революцията в цветовете чрез най-новата си линия PiGmEnTs. Новата категория продукти, единствени на пазара, променят изцяло начина на работа на стилистите. PiGmEnTs гарантират персонализиране на цвета. С иновативния продукт на Alfaparf Milano всеки цвят е възможен.

Параолимпиецът Михаил Христов бе едно от лицата на календара. Творческият директор на фирмата и ръководител на проекта, стилистът Маурицио Пироло – Маури, отреди за всеотдайния лекоатлет най-романтичния месец в годината – май.

Другата голяма звезда, която блесна на страниците на календара, озаглавен „Усещане за коса”, е Мис национален отбор по баскетбол Александра Богданска, чието име бе замесено в скандал покрай раздялата й с „Лудия репортер” Даниел Петканов. За изящната миска това е първият професионален ангажимент, след като се възстанови от трудния период, през който премина. Нейният чар и елегантен сексапил украсяват празничния месец декември.

TrafficNews.bg