Като в истинска приказка – така се чувстваха гостите по време на тазгодишната церемония по връчване на Годишни награди EMILY. За четвърта година в Пловдив се събраха професионалните маникюристи и педикюристи, за да разберат кои са най-добрите им колеги за годината. Конкурсът се организира и провежда от Стар Нейлз – България в онлайн платформа, в която маникюристи и педикюристи от цялата страна и чужбина показват най-доброто от работата си в салона, за да спечелят сърцата на журито и публиката. Водещи на събитието бяха талантливите пловдивски актриси Патриция Пъндева и Илина Илиева.

В изданието от 2023 година участваха 69 маникюристи и педикюристи, които се надпреварваха в 6 категории. Те се оценяват както от експертно 13-членно жури, така и от публиката.

Наред с награждаването, публиката в зала Виена на пловдивския хотел SPS имаха възможност да видят дефиле от 23 приказни и популярни образи, създадени от 20 екипа – Одета, Черен ангел, Червена кралица, Горска фея, Ариел, Барби, Рапунцел, Бел, Елза, Дороти, Мерида, Мулан, Червена кралица, Круела, Баба Яга, Зевс, Мегара и Херкулес, Снежанка, Пепеляшка, Спящата красавица и Принца. Не всеки ден можеш да видиш Зевс с ноктопластика със светкавици или да се докоснеш до Спящата красавица или Снежанка, да се удивиш на любовта на Херкулес и Мегара... Нейл Арт шоуто беше организирано от Мирослава Велева - Радкова.

Ето и големите победители за отделните категории за 2023 година:

В категория Маникюр участваха 27 участници. На първо място е Йоана Янкова от Перник, на второ – Божидара Пелова от Карлово, а награда на публиката в тази категория спечели Вероника Запрянова от Дупница с гласували за нея 5808 души.

В категория Дизайн и ноктопластика участниците бяха 31. Първа е Станислава Точевска от Враца. На второ място застана Вера Цанкова от София. Вотът на публиката спечели Ивелина Ангелова от Габрово, която събра 6324 гласа.

12 участници се състезаваха в категория Педикюр. Първото място журито присъди на Зорка Маринова от Кърджали. Второто място е отредено за Ивета Иванова от Варна, а с 1677 гласа потребителски вот наградата на публиката спечели Никол Николова от Перник.

В битка с болката и решаването на проблеми с ходилата и ноктите участниците в категория Терапевтичен педикюр тази година бяха 14. Поради спецификата на категорията, в нея не се събира вот на публиката. Тук експертното жури избира победителите. За втора поредна година победител е Ралица Николова от София. Второ място е присъдено на Мая Облакова от Сливен, а третото място си поделят две участнички с равен резултат от оценките на журито в категорията – Гергана Божанова от София и Цветелина Цекова от Хасково.

Най-цветната категория – Арт кадър съчетава работата на няколко професионалиста - маникюрист, гримьор, стилист, фотограф в създаването на съвършения кадър на модела. 14 бяха участниците, а всички победителки са от гр. Варна – първа е Милена Георгиева, на второ място е класирана Гергана Торбанова, а третото място отиде при Пламена Кирова.

В категория Салон на годината наградата беше присъдена на салон Palitra - Ивелина Ангелова от Габрово.

Церемонията приключи с коктейл, на който всички посетители имаха възможност да разгледат, да се докоснат и снимат моделите от АРТ шоуто.