Българският актьор Владимир Карамазов продължава да жъне световни успехи в света на фотографията. Малко по-рано днес той се похвали с поредното си и до момента най-голямо постижение. 

Талантливият ни актьор попадна сред 10-те финалисти в категориите „Хора” и „Природа”  в престижния конкурс на Smithsonian Magazine, който е конкуренция на National Geographic. 

Един от отличените фото кадъра е типично български  - с малкия Юсуф от родопското село Кръстава. 

За своето отличие Владо Карамазов съобщи в мрежата, а публикацията му за броени часове събра хиляди лайкове и коментари от фенове с пожелания за успех. 

Ето и какво гласи написаното от него:

"Най-голямото и хубаво нещо за мен досега във фотографията се случи днес. Финалист съм в конкурса на Smithsonian Magazine. Всяка година те правят конкурс, отворен за целия свят, в който участието е безплатно. Това означава, че се включват страшно много хора. Преди година само си мечтаех да стигна до финалите на такъв престижен конкурс. Днес получих имейл, че съм сред 10-те финалисти в категориите „Хора” и „Природа”. За мен това е като сън. Smithsonian е конкуренция на National Geographic. В Америка е и институция с много дейности, сред които и списание за изследователски теми и проекти.
 
Най-хубавото е, че единият кадър е типично български с малкия Юсуф от Родопите. Това е най-хубавото за мен, защото искам да показваме на света нашата страна с хубавите ѝ неща и положителните примери. Сега светът ще види Юсуф и ще прочете кратката история за него.
 
Днес започна и гласуването. Има избор на публиката и избор на журито. В рамките на месец всеки ще може да гласува за един кадър. Може да се гласува от всяка точка на света на 24 часа по веднъж. Че съм финалист в този конкурс за мен е огромна награда, но ако Юсуф спечели, това ще бъде много голямо постижение и за България. Казах на момчето новината и той много се зарадва. От днес в село Кръстава в Родопите си имат нова малка звезда на име Юсуф!" - пише Карамазов. 
 
 
Припомняме, че съвсем скоро два негови кадъра бяха публикувани и в елитното списание Vogue. 
 
От няколко месеца насам родният актьор обикаля из България и запечатва в уникални кадри красотите, природата и хората й. Талантът му бързо забелязват не само любителите на фотографията, но и най-големите специализирани в тази сфера сайтове и издания.