Моделът Елина Кешишева и актьорът Владимир Карамазов жънат световни успехи в света на фотографията. Кадри на българите бяха отличени от от Vogue и Christian Dior.

"Хубаво е VOGUE да ти публикуват кадър! Че и два!!", похвали се мрежата Владо Карамазов и показа снимките, публикувани в елитното списание. 

От няколко месеца насам родният актьор обикаля из България и запечатва в уникални кадри красотите, природата и хората й. Талантът му бързо забелязват не само любителите на фотографията, но и най-големите специализирани в тази сфера сайтове и издания.

Успехът на моделът Елина Кешишева, пък сподели нейният любим Камен Воденичаров. 

"Елина Кешишева представи своите фотографии за новата колекция на Кристиан Диор-haute couture - висша мода - пролет -лято 2021.Те са включени в кампанията на популярната марка. Родните медии съобщиха за седмицата в Париж, но пропуснаха да отразят, че в това събитие на световната мода има българско участие! Ако не се препечатва един от друг и предимно от ТАСС, а се чете повече, би могло да се забележи, че в официалното събщение на Диор има и следното изречение: One of our favorite accessories is a jeweled headband resembling a crown that"s worn in a majority of the accompanying Christian Dior Haute Couture SS21 lookbook photographs, shot by Bulgarian photographer Elina Kechicheva... Ако не е джипката на Бойко или пръста на Валерката вас, мили колеги, другите неща в живота и по света не ви вълнуват особено... За нас, хората с мисъл и чувство, обаче има значение! Скъпа, Елина, цялата концепция с Таро картите е впечатляваща, краткия филм на Матео Гароне е страхотен, а твоите фотоси са магически и вълнуващи! Гордеем се с теб!", написа във Фейсбук Камен Воденичаров.

За своята модна колекция от пролет 2021 г. креативният директор на Dior черпи вдъхновение от карти таро, съживявайки мистичните герои и символи, познати от вече повсеместните илюстрирани тестета.

Работейки с режисьора Матео Гароне, Киури представи своята колекция чрез Le Château du Tarot, късометражен филм, заснет в Castello di Sammezzano в Тоскана.

Представянето на величествените модни тоалети на Dior от новата колекция се проведе онлайн заради коронавирусната пандемия. Действието се развива в приказен замък, населен с модели, пресъздаващи различни зодиакални знаци, а дизайнерката на "Dior" Мария Грация Киури представя блясък и злато с рокли, комбиниращи ламе с кадифе.

Кристиан Диор представи приказна колекция, вдъхновена от картите ТароДизайнерката Мария Грация Киури представя блясък и злато с рокли, комбиниращи ламе с кадифе

Сериозен успех отбеляза и още една българка. Става въпрос за Мария Бакалова, която стана популярна и предизвика истински фурор с участието си в лентата "Борат 2", където играе 15-годишната дъщеря на казахстанския журналист - Тутар. В момента цял Холивуд говори за нея, а името и е спрягано като един от фаворитите за награда "Оскар". Тя си спечели и първо място в класацията за най-популярни актьори в света, определяща се от милионите потребители на престижния кино сайт IMDb.

Дни ден тя се похвали с пореден успех като стана едно от лицата, представящи новата колекция пролет-лято 2021 на модна къща "Dior". Снимките на Мария, облечена в един от тоалетите на марката, украсиха страниците на престижното списание "Vogue".