“Имам удоволствието да Ви представя дебютната ни колекция на Pironetic за дамска спортна и ежедневна мода. Добре дошли в света на дрехите Pironetic, създадени в Пловдив с много любов! Пожелавам Ви много радост и вдъхновение от спорта и движението с нашия нов бранд”. С това послание  най - добрата българска тенисистка Цвети Пиронкова даде старт на новото си начинание. Тя представи първите артикули на модния си бранд в спортната зала PowerFit. 

Колекцията на Pironetic идва с послание към дамите да направят смело първата крачка към движението и има за цел да ги мотивира и провокира към любов към спорта с почерка на елегантния стил. Посланието звучи в атлетичния дух на спортистката и апелира към съвременните жени да не се страхуват да бъдат себе си, да направят дръзка крачка, дори да сбъркат, да не спират, а да продължат с поглед напред.

Пловдивчанката признава, че тази година е изключително важна в живота й , тъй като стана майка и даде старт на дълго обмисляна идея. Какво я вдъхновява, какви са новите предизвикателства в живота й и ще се върне ли на корта? Отговорите на всички тези въпроси ще откриете в интервюто на Цвети Пиронкова, дадено специално за TrafficNews.

 

 

- Как стигна до идеята да направих своя колекция спортни артикули?

- Решението не бе спонтанно. От много години тази идея ми се въртеше в главата. И в първия момент , в който се оказах малко по-свободна, аз и съпругът ми Михаил започнахме да действаме. 

- Всъщност този момент май се оказа твоето майчинство. 

- Да, тогава свърших основната част от работата. Трябваха ми около 2 години да се случат нещата. Онлайн магазинът ни стартира преди 10 дни. Модният бранд е насочен към дамите с активен начин на живот и олицетворява баланса, която всяка жена търси в живота сред множеството ангажименти и времето за спорт. Моделите са вдъхновени моята спортна кариера и желанието ми да създадам облекло, в което от сутрин до вечер  жената да може да се чувства комфортно, свободно и в същото време елегантна и стилна. 

- Как избра името? Какво означава всъщност Pironetic?

- Признавам, че ми беше трудно. Обмислях различни варианти, но не можех да си намеря моето. Дори използвах консултанти, но пак не се получи. И един ден както си стоях на дивана, името се появи в главата ми. Pironetic е комбинация от името ми и от няколко думи, които са ме описвали през живота ми като Athletic или Charismatic.

- Чие дело е дизайнът на артикулите?

-  Работим с български дизайнери, те разработват мои идеи. Принтът е рисуван ръчно по моя идея. Името на първата ни колекция е “Be brave” /Бъди смел/ и той е принт на част от продуктите. Смятам, че този призив е много актуален . За мен със сигурност е полезен, тъй като това е една нова сфера, в която се гмуркам. Реално започнахме от нулата и "Бъди смел" е един хубав призив, който ни вдъхновява и е важен за моментите, в които човек се двоуми и когато е в по-сложна ситуация.

- А ти  двоумиш ли се за нещо в момента?

- В момента съм в прекрасен етап от живота си и за нищо не се двоумя. Тази година бе много интензивна и много емоционална за мен, станах майка  и стартирах новото ни начинание.  Чувствам се щастлива!

- Но все пак всички се питат кога ще се върнеш на корта?

- В момента фокусът ми е другаде. Когато се състезаваш професионално, трябва да си на 100 процента отдаден на това. Конкуренцията е ужасяваща, жестока и не можеш да го правиш наполовина. Ако в даден момент съм готова да го направя отново, ще се върна. Но в момента не мога да бъда категорична. Последните 16 години животът ми се случваше между хотела , корта и летището. И наистина имах нужда от почивка и промяна в ежедневието ми. Тялото ми имаше нужда от промяна. Всички тези пътувания, тренировки, мачове, стресът - буквално смазват. И човек усеща кога е време да намали темпото. Но пак казвам, че не мога да бъда категорична дали да се върна.

- След всички тези пътувания, какво казваш на приятелите си, когато те поканят да почивате някъде извън България?

- Казвам им „Не , благодаря!”.  Не съм излизала от Пловдив година и половина. Само веднъж – два пъти ходих до София по работа. Сигурно малко хора ще ме разберат, но години наред мечтаех да се прибера в къщи за повече от 2-3 дни.  Имах нужда да пусна котва. А и когато се появи едно малко човече в живота ти, приоритетите се сменят. Тази любов и тази емоция е много смислена и те изпълва изцяло.

- Ти роди само преди няколко месеца, но вече си във форма. Каква е тайната?

 - След раждането започнах да тренирам в залата на POWERFIT . Затова избрах и тук да направя представянето на новата колекция. Не исках нещо помпозно и светско. Това са дрехи за хора, които спортуват и затова бе логично да избера залата. Тук имам много приятели. В спорта е така. Идвайки тук намерих една нова среда, чувствам се като у дома си. Тренировките и трудностите, които преодоляваш, те сплотяват с другарите, които се потят заедно с теб.

 

Снимки : Георги Василев