„Косата ми е сплескана“, „Косата ми е на клечки“, „Косата ми е току що измита, изглежда мръсна, а използвам безброй продукти“. Тези са само част от споделянията, които топ стилистът Антоан Андерсън чува всеки ден в центъра си за красота Anderson Hair Care в район „Тракия“ в Пловдив.

Използването на преса, сешоар, атмосферните условия и липсата на адекватен на пазара продукт, карат стилиста да създаде иновативна хидрозащита с термопредпазващи свойства.

„Забелязах, че има нужда от продукт, който може да прави няколко неща и да може да задоволи всяко състояние, в което косата може да бъде.

След голям интерес, който предизвиках в една от социалните мрежи, реших да създам нов продукт, различен от всички останали. Това, с което се различава PROTEGO е, че не е поредната термозащита, върху която ние да сложим нашето лого. За да може една коса да издържи на цялата обработка, на която я подлагаме, трябва да погледнем по-дълбоко в структурата на косъма. Именно по тази причина нашият продукт се нарича хидрозащита, която има термозащитни свойства“, споделя стилистът Антоан Андерсън.

В опаковката с бледолилав цвят екстрактът от органичен кестен покрива, възстановява и предпазва повърхността на косата, дopи когато e изключително увредена от стресиращи процедури и има термозащитни свойства.

В същото време активните съставки от органичен орех пpeдпaзват кocaтa oт свободни радикали, кoeтo спомага да запази цвета и да пpeдпази oт UV лъчи. Пантенолът оставя косата хидратирана и лесна за разресване без да се утежнява. Попива бързо, без да оставя косата втвърдена или мазна. Съставките са съобразени да бъдат подходящи за всеки тип коса.

„От малък се интересувам активно от химия и от биология. В годините с професията успях да разширя и приложа знанията си и така успях да разбера от какъв продукт има нужда обработваната коса и какви да бъдат активните съставки в него.

Заедно с екип от доказани професионалисти и лаборанти разработихме формула, подходяща за точно такъв продукт.

Заложихме на екстракти от органични продукти, които са лабораторно тествани и с доказани свойства“, казва още стилистът Антоан Андерсън.

По думите му, когато косата е здрава и се грижим за структурата и запазим хидратацията в косъма, това ще помогне да се проявят термозащитни свойства, които да я предпазят по време на обработка.

„Така с продукта PROTEGO на Anderson Hair Care без да утежняваме косата, успяваме да покрием необходимостта да я запазим здрава, хидратирана и предпазена при термична обработка, което ще намали прекомерното използване на много различни продукти“, допълва топ стилистът от Пловдив.

Анализът на лабораторията показва, че колкото по-често се използва PROTEGO, косата ще става по-здрава и устойчива, защото ще се възстановява, благодарение на органичните екстракти в продукта.

Иновативната хидрозащита с термопредпазващи свойства PROTEGO може да откриете на http://www.andersonhaircare.bg