Тони Стораро стана поредната популярна личност у нас с хакнат профил в Instagram. Личната му страница е била разбита миналата събота, на 27 април. Само за няколко часа зложелателят е успял да изтрие голямо количество снимки, да спре да следва почти всички следвани, да смени информация в Bio и най-важното - да смени имейла, който реално съобщава за нерегламентирани вписвания в акаунта.

„Извинявам се на всички последователи, на които са писани лични съобщения от мое име. Разбрах, че са предложили на две момичета по 2000 лв. за участие в мой клип, както и са отправили неприлични сексуални предложения на моя колежка. Много приятели ми се обадиха да ме питат и защо съм спрял да ги следвам.

Не съм бил аз. Мисля, че успях да възстановя всичко, с изключение на снимките, които са изтрити, но това не ме притеснява – аз съм активен в Инстаграм и качвам достатъчно. Не знам каква е причината за тази атака – някой иска да се представя за мен, или ми завидяха, че от социалната мрежа верифицираха профила ми със синьо тикче... Каквото и да е, се надявам компетентните органи да си свършат работата и виновникът да получи необходимото наказание“, коментира Човекът глас.

Все пак след цяла седмица комуникация с представители на социалната мрежа Стораро е успял да възвърне профила си на 4 май. Ден след това неприятната ситуация се е разиграла отново, но тогава певецът реагира мигновено и проблемът е бил разрешен. 

От екипа на Instagram са успели да локализират хакера. Оказало се е, че той е българин, живеещ във Фракфурт, Германия. На този етап специалистите са гарантирали тройна защита на профила на Тони. Случаят ще се предаде на ГДБОП, отдел Киберпрестъпления.