Старецът и морето събраха 700 лайка и близо 60 коментара. Не, не става дума за великия роман на Хемингуей, а за снимка на пловдивския адвокат и общински съветник Георги Колев. Фотографията, на която юристът позира на борда на яхта, на фона на кобалтово сини вълни, е публикувана с пост - закачка с едно от най- известните творения на писателя - нобелист. Снимката е направена в Гърция, където заедно със семейството си Георги Колев се наслаждава на лятната си ваканция. 

Благодарение на филтрите, любезно предоставени от г-н Зукърбърг и технологиите на Apple, фотографията без проблем може да бъде използвана като корица на мъжките библии GQ и Men's Journal. Освен лайкове, адвокатът събра и десетки комплименти, в които приятелите му го сравняват с Хемингуей и го съветват да направи някой литературен опит. "Чакаме романа!", "Върни се поне с пътепис" настояват феновете. Други пък го приканват да се върне, изкушавайки го с почерпка в собствения му ресторант "Поркис".

Трети пък коментират, че заглавието на снимката трябва да бъде "Момчето, което говори морето", което разбира се, е напълно заслужен комплимент за формата, която поддържа пловдивчанина. Най- активни, естествено, са дамите, които без задръжки се възхищават на снимката, която конкурира по лайкове плажните фотографии на доста тунинговани красавици.

Освен с лайкове и комплименти, днес адвокатът бе засипан и огромен брой пожелания за рожденния си ден.