Трима братя, една сестра и пълна къща с детски смях. Така е израснала най-красивата жена у нас Теодора Мудева, която само преди седмица се окичи с короната на Мис България 2018. 17-годишната ученичка в бургаската езикова гимназия е повече от скромно момиче, което само казва „семейството ми е голямо, скромно и неособено заможно“.

Тя е ужасно красива и е първата от доста години насам, чиято корона не е обвързана със светкавични скандали още на следващия ден. Още никой не е надал вой чие гадже е Теодора (ще прочетете на финала този така важен факт), дали има пластични операции и защо точно нея са избрали като има по-хубави. Просто тази година няма основание за подобни недоволства.

На 30 ноември вече бившата „мис“ Тамара Георгиева я короняса на пищна церемония. „Сърцето ми направо спря“, описва първата си реакция Теодора, която признава, че съвсем не е очаквала да спечели надпреварата. Майка й се разплакала в публиката, а баща й и най-малкият й брат скачили на крака и започнали да викат от щастие. „Първото, което ми каза мама беше: Браво моето момиче, на мама умната главичка“, смее се хубавицата и признава, че майка й все така я нарича, разказва Monitor.

„Осмисли се целият труд, който съм положила“, допълни пред „Монитор“ хубавицата. Разказвайки повече за себе си, бързо става ясно за какъв труд говори. Перфектната й фигура съвсем не е плод на благосклонен ген, нито се дължи само на спортните танци, които тренира от 4-ти клас.

"Като дете дори бях пухкава", признава чаровницата.

В последните два месеца обаче е положила исполински усилия, за да дефилира в пълния си блясък. Захванала се е здраво с фитнес, където й помага личният й треньор Стоян Димитров, и следва строг хранителен режим, в който въглехидратите са враг. „Наблягам на чистата храна - яйца, свежа салата, месо или риба. Единственото сладко, което мога да ям е черен шоколад и си го позволявам често, защото имам доста ниско кръвно и ми се налага“, разкрива Теодора, която от малко момиче мечтае да е като принцесите от детските филми, с голяма рокля и корона на главата. Точно тежестта на тази корона обаче красавицата вече усеща, защото откакто беше провъзгласена за Мис България неуморно снове по интервюта и е успяла да се прибере при родителите си в Бургас само за ден.

„Пред дома ми ме очакваше изненада. Входната врата беше украсена с балони и много специални за мен хора ме чакаха с торта", разкри чаровницата.

Съучениците й също искрено й се зарадвали и я посрещнали с аплодисменти. А с директорката на гимназията – госпожа Нейчева, веднага започват да работят по благородната кауза за набиране на средства за Неонатологията на бургаската болница, която има нужда от нова апаратура и семейна стая. Готов е календар с недоносени бебенца, чиято минимална стойност е 20 лв.

Има още няколко каузи в плановете си и се зарича да заложи на действието, а не на приказките. Идната година ще стартира с нейна лична инициатива свързана с помощ за спортните танци, ще се включи и в благотворителните инициативи на Италианския фестивал на красотата в Пловдив идната пролет, иницииран от Christian of Roma, чието рекламно лице е.

Още преди да се окичи с титлата Мис България 2018 Теодора започва да дефилира за модния бранд. Участва във фризьорското шоу на топ-стилиста Саверио Палма в рамките на Prêt a Porte шоу по време Sofia fashion week и ще бъде част от предстоящия Alfaparf weekend.

Само до преди няколко години Мудева не е и помисляла за модна кариера, особено с натовареното си ежедневие на състезател по спортни танци и ученичка за пример. Но сред приятелите й се намират доста фотографи, които бързо установяват, че красавицата е неподправено фотогенична.

След това получава съвет от Йовита Георгиева, подгласничка на Мис България 2017 и нейна приятелка, да се запише за конкурса „Кралица на Бургас“. В нощта, когато го печели, рулетката на живота за нея се завърта шеметно и днес тя вече попълва плътно графика с модни ангажименти, които ще я отведат и до Тайланд, за световния конкурс за красота, на който ще представя страната края на следващото лято. А в последните дни влезе и в класацията Топ 50 най-красиви българи за 2018-та.

До Тайланд трябва да се е отхлабила примката и на строгото възпитание, с което расте и до днес красивата брюнетка. Все още се съобразява с вечерен час – в 22 ч трябва да си е вкъщи.

„Възпитават ме строго и доста често усещам разликата между мен и съучениците ми. Според мен строгия контрол е наложителен особено в днешно време, защото не се знае в каква среда ще попадне човек, с какви хора ще общува. Трябва много да се внимава“, съгласна е с условията на родителите си тя.

Баща й е човек на реда – пенсиониран полицай, а майка й е начална учителка. Именно по нейна линия във вените на Теодора тече руска кръв. Пък е одрала и кожата на майка си. „Но характерът ми е на татко“, дава заявка Мис България 2018. И за двамата й родители това е втори брак, като от предишните им връзки Мудева има трима полу-братя и една сестра. А хубавицата е най-малката в семейството и единствено общо дете.

Родена е в Сливен, където живее до 7 клас. Успява да влезе в елитната Езикова гимназия в Бургас и заради това цялото семейство се мести край морето. Там се записва и в един от най-добрите клубове за спортни танци в страната – Бургас 1975. В залата е от 11 годишна, но с преместването си започва същинската й професионална кариера. Събира се с партньора си Димитър Дросев, с когото стават вицешампиони на България и влизат два пъти във финалите на родния шампионат, но се разделят месец преди конкурса за красота.

„Поводът обаче е личен, не е Мис България“, категорична е Теодора, която в момента търси нов партньор, защото не иска да спира с танците. Именно последното й състезание с Димитър, в Анкара, им носи и най-голямото признание. Побеждават повече от 120 състезателни двойки и се класират шести, като са единствените българи в надпреварата.

В мъничкото свободно време, което й остава, защото заляга здраво над учебниците с цел да учи право и да се реализира в България като журналист, Теодора обича да гримира. Страстта и намира превъплъщение в голямо количество гримове и истинско изкуство, което създава най-често върху себе си. Винаги когато трябва обаче, захвърля червилата и сенките и помага на майка си в домакинството. За себе си казва, че е ужасно подреден човек и не може да търпи хаос. Прави и първите си крачки в кулинарията с помощта на майка си, но за сега владее само прости рецепти. „Успявам да се справя сама с хранителния си режим“, забавлява се чаровницата.

За финал идва и лекото разочарование за мъжката аудитория. Въпреки че Теди е на 17, тя има сериозна връзка, която родителите й подкрепят. Не иска много да говори за гаджето си, но разкрива, че е неин съученик и връстник от гимназията и се занимава с баскетбол.