"Бях едва на 13 години, когато ми забиха макетно ножче в ръката и се разминах на половин милиметър от това да не мога да движа ръката си цял живот.И знаеш ли какво изпитваш в този момент? Срам! Дълги години ме беше срам от този белег". Това написа в своя инстаграм профил Мис България 2020 г. Венцислава Тафкова.

Миската написа това по повод случая на жестокото насилие в Стара Загора, в което 18-годишната Дебора бе нападната с макетно ножче от Георги Николаев. Случилото се възмути цяла България и предизвика вълна от гневни коментари в социалните мрежи. Лекарите са направили над 400 шева на порезните рани на момичето, носът й е счупен, а насилникът обръсна косата и.

сти, за да кажат хората „не” на насилието и да изразят подкрепа за 18-годишното момиче от Стара Загора, станало жертва на агресия.

"Възмутена съм от хората, които си затварят очите за насилието над жените. Бясна съм, че трябваше да се стигне до 400 шева! Гневна съм, че когато спечелих титлата "Мис България" и застанах зад каузата за насилието на жените и децата, никой не ми обърна внимание.Не пиша този пост, за да разкажа моята история, а за да покажа на младите момичета, че няма от какво да се срамуват", написа още миската.