"Красиви и Работливи" е рубрика на TrafficNews , в която ще гостуват дами, които ще развенчаят мита, че красивите жени разчитат единствено на външния си вид, за да постигнат мечтите си

Тя е певица по професия и това е най-голямата й страст и нещото, което я зарежда с хъс, вдъхновение и жажда за живот. Нейното име е Таня Желязкова. Тя успява да пробие с глас и визия и вече е познато лице в гръцките бузуки барове, а местните я наричат българската Паола Фока. Гласовитата и красива блондинка е родом от град Пловдив, а щом стъпва на гръцка земя се заражда и любовта й към музиката, хората и традициите в южната ни съседка.

Години наред тя се труди неуморно, пее и трупа репертоар. В момента живее и работа както в България, така и в Гърция. Женена е за втория по красота мъж в света за 2014 година - Йоанис Пантелакакис, от когото има дете.

Ето какво разказа пред Trafficnews за живота по бузуки баровете, кариерата и семейството си Таня Желязкова:

- Кога за първи път разбрахте, че можете да пеете? Кой ви забеляза?

- Когато бях на 17 години започнах сама да си пея  най-различни песни и забелязах, че имам интересен глас, и че ако подходя сериозно нещата могат да се случат. Така взех решение и се записах на уроци в една частна школа за солфеж и пеене, където се запознах с много музиканти и започнах работа по заведенията.

- А откъде тази страст към гръцката музика?

- Страстта ми към гръцката музика се появи малко след като започнах да пея в заведения, близо до гръцката граница. Именно там натрупах опит и репертоар.

- В България или Гърция живеете в момента?

- В момента, живея и пея и на двете места.

- Разкажете ни за живота си като певица в гръцките таверни! Къде сте работила?

- Първата ми работа в Гърция беше в град Орестиада, където започнах да уча и езика. Междувременно пеех и в бузуки бар в родния Пловдив, където се запознах с мениджър на гръцки изпълнители. Той ми помогна и за първата ми по-голяма изява зад гранира – в Солун. В началото ми беше много трудно да се докажа, защото не можех да говоря свободна на гръцки и разчитах единствено на репертоара си от песни. За мое щастие, гърците ме възприеха много добре! Те са топли и приветливи хора, с отворени сърца. Най-много време работих в град Лариса (3години), в бузуки, което пази пази и до днес старите традиции, като чупене на чиний. Там се запознах със страхотни хора, които с времето ми станаха истински приятели. Хората ме заобичаха и имаха все по -голям интерес към мен. Вземаха ми интервюта от вестници, списания, бях гост в няколко телевизионни предавания. Започнаха да ми звънят от големите бузукита в Атина и да ме канят да работя при тях. Така, в един прекрасен ден разбрах, че съм бременна и това беше най-голямото щастие в живота ми.

- Семейна ли сте?

- Сгодена съм за един от най-известните модели в Гърция. Неговото име е Йоанис Пантелакакис и е вторият по красота мъж в света за 2014 година. Имаме двугодишен син.

- Успявате ли да съчетавате отглеждането на дете с професията си?

- Трудно ми е да съчетая професията с отглеждането на дете, но не и невъзможно. Не съм отдадена на пеенето на 100 %, както преди време, но и не спирам да пея. Дори наскоро издадох песен в Гърция. Да са ми живи и здрави родителите, много ми помагат!

- Какво ви помогна да пробиете в тази сфера?

- С две ръце мога да кажа, че най много ми помогна моята упоритост, както и това, че страстта е моя движеща сила.

- От колко песни се състои репертоарът ви?

- Никога не съм брояла песните, които зная, но може би са повече от 500 на брой.

- Имате ли любим изпълнител/ка, на която подражавате?

- Имам много любими изпълнители, както жени така и мъже, както от новото, така и от старото поколение. Но жената, която ме зарежда с неописуема позитивна енергия, вдъхновение и ентусиазъм е гръцката певица Паола Фока.

- Затрупвали ли са ви с карамфили по бузуки баровете?

- Случките със затрупването с карамфили на сцената и счупените по земята чинии са много, и за мен това означава само едно - уважение.

- Какво мислите за гърците като мъже? 

- Преди да заживея в Гърция бях скептично настроена към гръцките мъже, но впоследствие разбрах, че не съм била права, защото сърцето ми плени именно грък.

- Получавали ли сте неприлични предложение, предвид работата си?

Много често съм получавала неприлични предложения от хора, които не ме познават. Това винаги е будело в мен гняв и обида, защото съм достойно изградена и независима личност,която от малка си изкарва прехраната сама, с честен труд!

- Имате ли специални облекла, които обличате само на сцената?

- В Гърция е задължително изпълнителят да има набор от тоалети, които са специално и само за сценични изяви.

- А получавала ли сте скъпи подаръци? Какви?

- Получавала съм скъпи подаръци и коя жена не е? Но за мен е важен по скоро жеста, отколкото цената на подаръка. Обичам подаръци!

- Важен ли е външният вид на една жена, за да успее?

- Разбира се, че външният вид на една жена е важен, за да успее, но не е на първо място. Специално при певиците трябва да има съчетание между визия, талант и сценично присъствие, според мен.

- За какво мечтаете?

- Мечтая родината ми да се стабилизира и все по-малко хора да я напускат и да търсят щастието си на извън граница, за да живеят добре. Мечтая хората, които обичам да са здрави и винаги до мен.