Моника Валериева прие исляма на официална церемония. За това съобщи самата тя, отговаряйки на въпроси на свои последователи в социалната мрежа Инстаграм. Плеймейтката дори качи снимка от религиозното събитие и сподели подробности за решението да изповядва нова религия. Тя обаче е категорична, че това нейно решение не е свързано с мъж. 

"Приех друга вяра изцяло, заради самата себе си, как се чувствам, къде намерих промяната, спокойствието, вярата, любовта! Една "церемония" просто е респект, ти или го вярваш в сърцето си или не. Хората имат грешна представа за исляма и ги оприличават като крайно фанатични, което е много грешно". - пише в свой отговор Моника Валериева. 

На проведената церемония, скандалната брюнетка е повтаряла изречение на арабски език, а преди това е дала документите си, за да бъде вписана в регистрите. Тя е имала и правото на избор дали да смени името си с мюсюлманско или да запази своето. Предпочела е да си остане Моника, а след това е получила сертификат, който ще и е необходим, ако реши да посети Мека или да се омъжи. 

В свое стори, плеймейтката сподели и някои факти, относно облеклото на мюсюлманката. Валериева казва, че то изцяло зависи от това колко дълбоко вярващ си. 

"Облеклото за молитва е с абая и хиджаб от уважение, без обувки и с измити крака и ръце, отворени длани и в посока към Мека. Сега, когато приех исляма нищо не би се променило, освен празниците! Чувствам се по-спокойна и щастлива от моето решение!  Горда съм, че го направих за себе си!" - споделя още Моника Валериева. 

Моника Валериева с първи стъпки към ислямаПлеймейтката започна да чете книга за една от най-широко изповядваните религии в света днес