Половин месец, след като из медийното пространство излезе новината, че скандалната плеймейтка Моника Валериева е приела исляма, днес тя едва ли не затвърди слуховете, като публикува стори, на което показва нова книга, която е започнала да чете. 

Тя носи заглавието „Ислямът. Световна история“, а неин автор е британеца от мюсюлманско семейство Ед Хюсеин. Книгата е изследване, което допринася за формирането на по-адекватно и информирано мнение за една от най-широко изповядваните религии в света днес.

"Tатко ми показа това" - написа плеймейтката и отново успя да скандализира обществото. 

Припомняме, че признанието, късаещо религията, която изповядва Моника Валериева стана отново в социалната мрежа Инстаграм. 

"Никога не съм вярвала в Исус Христос! Религията ми беше такава, че посещавах най-вече католическите църкви в България. Много преди „бившият ми приятел“ арабин, аз вярвах само в исляма, това е моят дом. След определен брой инциденти, години подред, след посещението ми в църкви, започнах процес за смяна официално на религията. Не мисля, че е важно с какво име назоваваш Бог, а да вярваш в него, да чувстваш с цялото си сърце къде принадлежиш. Всеки сам преценява в какво ще вярва и каква религия ще изповядва. Моето семейство ме подкрепя", - гласеше отговорът на Моникът към въпрос, зададен й от неин последовател. 

Ние опитахме да се свържем с Моника Валериева или неин ПР, за да вземем коментар по повод признанието, но от обратната страна ни бе отговорено, че "това не е телефонният й номер и имаме грешка". След повторно позвъняване ни бе затворено.

Моника Валериева прие исляма?Никога не съм вярвала в Исус Христос, моето семейство ме подкрепя, написала скандалната плеймейтка