Днес ще ви запознаем с едни от младите попълнения на българската музикална сцена. Две момчета, които творят с много хъс и се продуцират съвсем сами, без спонсори.

Те се казват Николай и Хованес и освен дългогодишно приятелство, ги свързва усетът им към качествената музика и страстта им към хип-хопа.

Не след дълго осъзнават, че съвместните неща им се получават повече от добре и създават група „Replay”.

Те правят много студийни записи, а преди около 2 седмици факт става и първият им видеоклип към песента “Sugar”.

Ето какво разказаха пред Trafficnews.bg талантливите момчетата от група „Replay”:

- Здравейте! Разкажете ни накратко за себе си?

- Здравейте! Казвам се Николай Топалов, на 23 години съм и живея в град Пловдив. Занимавам се с музика от 12 години, а с обработка, създаване на текстове и бийтове от 6 години. Умея да работя със всеки вид програма за музика, но главно използвам Fl Studio.

- Здравейте и от мен! Аз съм Хованес Хованисян, също на 23 години и съм родом от град Пазарджик. Освен, че се занимавам с музика имам и собствен бизнес за производство и ремонт на обувки. Завършил съм Икономическата гимназия в гр.Пазарджик.

- Разбрахме, че Николай е завършил Националното училище за фолклорни изкуства в  град Котел!  Защо не продължихте да се занимавате в сферата на народната музика, а се ориентирахте към рапа?

- Николай: Да, завършил съм музикалното училище в град Котел със специалност гъдулка. Смело мога да твърдя, че съм получил най-качественото образование там, което много ми помогна да израствам в музикалните среди. Обичам бългаския фолклор, но не се занимавам главно с народна музика, защото моята страст е R & B и Hip-Hop.

- Как решихте да пеете в дует? Откъде идва името ви?

ХованесС Николай Топалов сме група,защото сме най-добри приятели от 17 години насам. Колкото сме еднакви, толкова и сме и различни. Разбираме се много добре както в живота, така и в съвместната ни работа като група. Имаме потенциал, който ще разгърнем със всяко следващо парче.

- Николай: Групата ни се казва ReplayMusic, а името измислиме без да му мислим много, много. Просто ни хареса как звучи!

Както повечето от вас знаят, че replay в буквален превод означава повтори. Ще изкарваме много песни,които ще са готини, за да се натиска бутончето Replay,това е главната ни цел! Продуцираме се сами,без спонсори.

- Преди дни излезе и видеоверсията към първата ви песен. Какво послание носи тя и към каква аудитория е насочена?

- Първата ни песен е латино ритъм с хип-хоп фрагменти. Името й е „Sugar” и носи посланието, че идват много, много по-добри от нея. Всяка наша песен ще се различава от предходната! Ритъмът и текстовете ще са коренно различни, а не като на повечето изпълнители - едни и същи и монотонни.

Както на първата ни песен, така и на всички останали, които готвим, целта е да забавляваме зрителите и слушателите ни и да им доставяме удоволствие.

- Къде е заснет клипът на „Sugar”?

- Първата ни песен е заснета в едно музикално студио в град Пловдив. Това не означава, че всичките ни парчета ще са студийни, залагаме на разнообразието.

- Има ли изпълнител, на когото се възхищавате и защо?

- Не се възхищаваме на никой,но уважаваме труда на всички.Има неща, които ни харесват , както и такива, които не ни допадат. Стремим се да понасяме градивна критика и да вървим само напред.

- За какво мечтаете?

- Мечтаем да допринасяме за усмивките на повечето хора и да правим качествена музика, с която да им помагаме да бъдат себе си и да изживеят емоцията на нашия живот, било то и в една песен. Правим песни за всякакъв вид хора, защото едни харесват едно, други друго и ще гледаме, както се казва да угодим на всички, както и да правим това, което ни харесва на нас.