Никол Шерцингер заговори открито на остаряването в Холивуд. В ново интервю за в. "Sunday Times" 45-годишната бивша звезда от Pussycat Dolls сподели, че остаряването в развлекателната индустрия е предизвикателство за много. "Това е също толкова актуално и днес. И все още е много брутално", посочи тя пред вестника за широко разпространения т.нар. "ейджизъм", като отбеляза, че поддържането на младежки вид не е достатъчно. "Дори и да изглеждам на 37 години, в момента, в който някой разбере възрастта ми, той просто изчезва", добави тя.

Благодарение на последната роля, в която се превъплъщава - (тази на Норма Дезмънд в "Sunset Boulevard"), ѝ е дала по-дълбок поглед върху борбата на жените с остаряването. Героинята ѝ е 50-годишна бивша звезда от нямото кино, която не може да приеме, че славата ѝ е угаснала. Шерцингер признава, че първоначално се е обидила, когато режисьорът Джейми Лойд ѝ е предложил ролята в мюзикъла, базиран на класическия едноименен филм от 1950 г. с участието на Глория Суонсън в ролята на Норма. Пред изданието певицата споделя: "Първоначално го попитах дали не се е объркал. Смятам, че изглеждам добре, не бих се определила като възрастна жена, какватo роля ми се предлага да изиграя."

Все пак след като се вживява в героинята, Никол бързо става съпричастна към копнежа на Норма по изгубената ѝ младост. "Това е свързано с паралели в моя живот", отбелязва тя. Въпреки първоначалните си опасения относно ролята тя казва, че е открила дълбока връзка с героинята си. "Просто се влюбих в Норма", отбелязва тя. "Не осъзнавах, че това е ролята, която съм чакала да изиграя през целия си живот."

Шерцингер също така разбира страха на героинята си да не отговаря повече на невъзможните холивудски стандарти за красота, предаде dir.bg. Когато участва в Pussycat Dolls, тя прекарва до пет часа на ден в тренировки в залата и години наред се бори с булимия. Мениджърът на групата ѝ казал, че трябва да отслабне. "Но аз нямах нужда някой да ми го казва. Аз съм най-строгият си критик, така че знаех кое е правилно за мен" - спомня си тя.

През 2023 г. звездата е по-спокойна и следва движението за "body positivity" - да обичаме и приемаме тялото си такова, каквото е, водено от звезди като Ашли Греъм и Лизо.