Ники Илиев най-сетне проговори за болестта си и разкри от какъв точно здравословен проблем страда. Актьорът публикува снимка в личния си профил, с допълнен към нея текст и успя да развълнува своите последователи. 

"За всички с витилиго. То просто дава още един цвят на характера ти. Нищо повече. Качеството на живота ти се определя от качеството на мислите ти." - гласи постът на Ники Илиев. 

Негови фенове написаха голям коментари, споделяйки собствения си опит със заболяването и му дадоха допълнителен кураж. До момента популярният българин прикриваше последиците от рядкото заболяване, което е оставило своите отпечатъци върху места , които трудно могат да да бъдат скрити -  лицето и ръцете му. 

Витилигото (левкодерма) е кожно заболяване, при което меланинът в кожата се разрушава и тя се покрива с бели петна. Болестта не е заразна, дължи се на автоимунен дефект и може да се предава генетично, но не всякога. Приема се, че от него страда 1% от човешката популация на планетата. Белите петна се появяват по-често и обхващат по-големи зони през лятото. Някои заболявания също могат да отключат витилиго. 

Изключителна ирония на съдбата е, че майката на актьора е професор по дерматология и преди години прави бум в България с опити да излекува с лазер болестта. А днес собствения й син страда именно от витилиго.