Младият лекар от Пловдив Иван Сматракалев и половинката му Цветелина вдигнаха красива сватба през уикенда. Те си казаха заветното "да" пред куп близки приятели и роднини, които споделиха заедно с тях емоционалния момент. 

Семейство Сматракалеви са заедно от дълги години и имат прекрасно момиченце на 1 годинка, но едва сега взеха решението официално да узаконят връзката си.

Всичко започна в дома на булката, където шаферките и кумата се погрижиха за любимата си приятелка и дадоха старт на големия ден с чаша шампанско.

Трепетните емоции за Иван и Цветелина продължиха с открит сватбен ритуал, където двамата се врекоха във вечна вярност, а булката се появи в компанията своя баща, който я изпрати под ръка до олтара. 

Сватбеното тържество се състоя в комплекс Яев край Карлово, а откритата му градината му изглеждаше така, сякаш преди минути фея е минала през нея с вълшебната си пръчица. 

Стотици роднини, близки и приятели от цяла България скандираха "Горчиво" и станаха част от красивата сватба на семейство Сматракалеви. 

Булката плени сърцата на всички присъстващи с уникална сватбена рокля, а младоженецът също беше на ниво и вдигна левъла като се появи със стилен костюм. Погледите обаче несъмнено събра малката им дъщеричка, която също бе пременена в бяла рокля и неотлъчно бе до мама и тати. 

Празненството завърши с пищна заря, която украси небето. 

Д-р Иван Сматракалев е кардиолог и специализант втора година в Отделението по кардиология в МБАЛ „Медлайн”. Той завършва с отличие медицина в Медицинския университет в Пловдив през 2016 г. Практикувал е и в Спешно-приемното отделение на УМБАЛ „Св. Георги”. Има завършени курсове за следдипломна квалификация и специализация в областта на кардиологията, както и участия в медицински конгреси, симпозиуми, семинари. Притежава сертификат за ехокардиография. Признава, че от малък има влечението да се занимава с хора и най-вече да им помага. В детските си години бил фен на „Спешно отделение” и „Доктор Хаус”. И въпреки че случаите в сериалите не са реални, те провокирали интереса към медицината. В студентските години пък осъзнал, че го привличат вътрешните болести и това го тласнало към кардиологията.

Съпругата му Цветелина Сматракалева е възпитачка на ЕГ "Иван Вазов" и също е завършила висшето си образование в Медицинския университет в Пловдив.

Младите лекари на Пловдив: "Спешно отделение" тласна д-р Сматракалев към кардиологиятаВсе по-често идват млади хипертоници, което се свързва със заседналия начин на живот, посочва медикът