Пловдивската дизайнерка Мегз стартира новата седмица с кауза - за някои хора добра, за други не чак толкова. Тя реши да подари 5-малки кученца, които обаче не са породисти. 

Те са бебета на нейното собствено куче и друго, което тя осинови пред цяла България от къщата на "ВИП Брадър". Ето какво написа Миглена Каканашева в личния си профил:

"Днес е много важен ден за нас. ПОДАРЯВАМ 5те ни малки кученца. Те са бебетата на моето куче Меги и кученцето, което осинових по време на участието ми във Вип Брадър. Нямат порода. Който има много любов за даване и иска да се грижи за тях да ми пише на лично съобщение. Ще ви кажа нещо много важно за изоставените кученца. Не е вярно, че нямат порода. Имат и тя ще се окаже най-важната на света за вас. Те ще станат копие на вашата собствена “порода”. Ако вие сте тихи и спокойни - такива ще бъдат и те. Ако сте мнителни и ядосани - това ще виждате и в тях. Наистина е невероятно. При мен и двете ми кученца са мои копия. Едното на онази, която познавате като МЕГЗ. Другото на тази ми част, която отскоро опознавате - Миглена. Така, че бебетата им ще бъдат най-доброто от мен и всичко, което изкопират от вас. Трябва да бъдете много отговорни. Това не е нещо, което може да вземете на шега и после да захвърлите. Това малко същество буквално ще диша и живее всеки ден за вашата любов. Ще ви научи на много и гарантирам ви ще ви бъде вярно и предано завинаги.Връзката с куче от твоята собствена порода е безценна - най-силната, най-поучителната, може би най-трудната ... но и със сигурност най-здравата на света."

Това нейно дело предизвика куп противоречиви коментари в мрежата. Ето и част от тях:

"Кастрацията спестява редица хормонални проблеми и рак, а от друга страна щом това куче е домашно, то тя трябва да си лапне глобата. Право да развъждат имат единствено лицензирани развъдници"

"Нищо лично, но това, че не сте кастрирали осиновено куче е невежество. Хиляди изоставени кученца в България имат нужда от хора, които да ги обичат и да се грижат за тях, а вие размножавате. Може да сте много веща в работата си, харесвам дрехите ви, но по отношение на кучетата сте профан. А, можеше да бъдете пример на младите!"

"Жената ясно е написала, че са плод на домашното и кученце и на осиновеното(т. е. взето от улицата или кучкарник). Какво критикувате? Ако го е кастрирала е лоша, ако не го е, е безотговорна! Е груби сте, зли сте! Тя не може да отглежда 100 кученца, подарява ви ги. Не иска пари. Ако можете-вземете и се грижете, ако ли не не покварявайте всяко добро начинание! Дано всички мъници си намерят дом при добри хора, които истински ще ги обичат!"

В своя защита дизайнерката също не закъсня с коментар:

"Не мисля да раздам кученцата наляво и надясно. Вярвам в хората. Вече започнаха да ми пишат много момичета и жени, които искат да се грижат за тях. Не се притеснявайте няма безотговорно да ги дам на някого колкото да се махнат. Вярвам, че има отговорни хора с много любов и търся именно тях. Колкото до въпроса защо ги правим? Ветиринарят ме посъветва, че не е хубаво да кастрирам кученцето ми Меги докато поне веднъж не стане майка. Можело и да я кастрирам, но съм щяла да взема много от живота и същността й. Затова реших да я оставя да го изживее - тъй като съм убедена, че с моя обхват няма как да не намеря отговорни хора за малките бебета."

Пловдивски бандити разплакаха Мегз, взеха й КубчетоG-класата е била паркирана пред “Графити“ в Кючук Париж