"Мили хора, това, което преживяхме беше страшно ,но по-страшното е , че има много млади хора зависими от тези проклети наркотици, ще разберете много скоро за още колко млади жертви, което е по-страшно от короната. За вируса всеки говори, но за наркотиците нищо не се прави , дискотеките са пълни , печалбарството е огромно и много хора си затварят очите пред този сериозен проблем. Нека има постоянен контрол сред места , където се събират младежи , говоря от 12-годишни нагоре, да ги проверят , ще се побъркате за каква статистика става въпрос. Да убиеш някой, искайки да станеш по-богат. Главата не ми побира. Знам, че има много хора , които ще я нападат дъщеря ми , ще нападат мен и баща и, но искам да кажа каква горда майка съм с двете ми прекрасни , откровени , честни , силни деца. Няма по-смела постъпка от това да признаеш грешката си пред цяла България, не само пред семейството си и да се бориш да се оправиш. Браво мами , бъди силна и все така откровена и бореща се, каквато си била винаги. Обичам Ви деца мои." 

Това написа майката на Сузанита - Шенай Мурад след откровената изповед на 17-годишната й дъщеря по повод зависимостта й към наркотиците. 

В свое интервю след лечението в клиниката за наркозависими Сузанита също не пропусна да наблегне на това, че родителите и се гордеят с факта, че е признала и поправила грешката си.

"Излязоха и го заявиха и се почнаха едни коментари - какво се гордееш с този парцал... Аз ли съм парцал? И дъщеря ти взима, и синът си взима, само че няма смелостта да си го признае", коментира наскоро младата певица, като не скри нито една подробност от миговете, през които е преминала.

Съпругата на Орхан Мурад споделя още, че кошмарът с дъщеря й е започнал преди половин година, когато Сузанита изпаднала в тежка депресия след раздялата с приятеля си.

В началото си мислела, че е любовна мъка, но с времето забелязала, че започва да слабее, а поведението й се променила - станалае агресивна, крещяла е на сестра си и дори на дядо си.

"Тогава започнах да прекарвам нощите в разговори с нея, споделях свои грешки, за да й покажа, че всеки минава през тежки моменти. В един момент тя ми сподели, че има проблем с наркотиците. Каза ми какво е вземала, колко често и защо го е правила. Опитваше се сама да спре, 3-4 дена не беше посягала към дрогата, но заради абстиненцията не беше на себе си. В един момент ми каза: "Мамо, искам да вляза в клиника", и аз бях много щастлива, защото ако тя не беше проявила желание да се справи с проблема, ние, родителите, нямаше какво да направим. Не можем насила да я вкараме.", казва Шенай Мурад пред Галерия. 

В лечебното заведение е видяла страшни неща - деца на 13-14 години, докарвани за пореден път от родителите си, защото самите тийнейджъри нямали желание да се спасят от дрогата и бягали редовно. 

През първите дни Сузанита повръщала редовно заради детоксикацията. Лечението й все още не е приключило, защото й предстои психологическа помощ. Два пъти седмично певицата провежда онлайн срещи със специалист, които й се отразяват много добре. Тя вече тежи 53 килограма и подготвя нови песни с баща си.

Сузанита с откровена изповед след 3-годишна употреба на наркотициАко сега се преродя, няма да искам да съм известна, признава тя