Щастието за Лана Дел Рей, е да вижда как песните й достигат феновете. 38-годишната певица и авторка на песни завърши есенното си мини турне в Западна Вирджиния и по време на концерта разкри, че възнамерява да върне всички приходи от продажбата на билети.

Почитателите й заснеха моментът, в който тя споделя на сцената, че всички пари от турнето й, включващо предимно средно големи южни градове на САЩ, ще бъдат дарени обратно на всеки един от тях, пише "People". "Искам да благодаря на вас и на всеки град, който съм посетила", каза Дел Рей към края на изпълнението си. "Също така искам да ви кажа, че всеки долар от билет за концерта ми, се връща обратно. Защото за мен не става дума за пари. Аз пътувам, защото обичам."

Освен в Западна Вирджиния, номинираната за "Грами" изпълнителка стартира поредицата си от концерти във Франклин, Тенеси, Флорида, Алабама, Мисисипи, Северна Каролина и Пенсилвания. Тя не за първи път прави значително дарение, пише dir.bg. Преди излизането на стихосбирката ѝ "Violet Bent Backwards Over The Grass" през 2020 г., певицата сподели, че половината от аванса ѝ ще бъде дарен на проекта "Dig Deep's Navajo Water Project", който помага за осигуряването на достъп до чиста вода.

Според изданието "NME", бе обявила новината с изявление, споделено във вече изтрития ѝ профил в Instagram. "Тъй като имах късмета да получа аванс от "Simon and Schuster", съм толкова благодарна, че мога да разпределя тези пари между фондации, които се нуждаят от нашата помощ", написа тогава Лана. По нейни думи са дарили около 350 000 хил. долара.