"Красиви и Работливи" е рубрика на TrafficNews , в която ще гостуват дами, които ще развенчаят мита, че красивите жени разчитат единствено на външния си вид, за да постигнат мечтите си. Представителната и стилна визия са необходимо, но не и достатъчно условие за успеха на една жена. За да си пробие път във все още мъжкия ни свят, тя трябва да притежава още редица качества - да са комбинативни, пробивни, самоуверени, да държат егото си под контрол и да работят при високи нива на стрес. В същото време обаче те не бива да губят и женските си качества - да са  състарадателни, но без да са сантиментални, да внушават сигурност и закрила, да бъдат енергични и с приключенски дух. Първият гост на рубриката ни е Атанаска Панова - търговски мениджър за Централна и Южна България на сдружение „Топливо”.

Жените могат да бъдат по-добри професионалисти, дори що се отнася до типично мъжки професии. Доказва го Атанаска Панова, която е сред дамите, родени да бъдат лидери. 29-годишната пловдивчанка буквално покори строителния пазар. Като търговски мениджър за Централна и Южна България на сдружение „Топливо”, тя работи с най-големите клиенти, които имат поддистрибуция. Чарът й е помогнал да разтопи мъжките сърца в този труден бранш и клиентите й не биха помислили „ да й изневерят”. Освен това се грижи сама за 6-годишния си син Димитър, който е най-голямото й вдъхновение.

„Детето и работата – това е моят живот”, казва Атанаска. Тя е завършила специалност Икономист-мениджър в Пловдив. Започнала работа в „Топливо” на шега преди пет години, когато не само не знаела нищо за тухлите и керемидите, но дори не подозирала, че има различни видове и не ги различавала. Но си казала, че един добър търговец може да продаде всичко. С времето научила артикулите, а красотата й била в плюс. Оказало се, че мъжете с готовност помагат на „слабия пол” и са снизходителни за допуснати малки грешчици от страна на Атанаска.

„Ние сме директни представители на всички строителни брандове. Всеки ден пътувам по 400-500 километра в региона си от Пловдив до Сливен, Нова Загора, Стара Загора, Кърджали, Свиленград, Хасково, Смолян, за да се срещам с клиенти. Подписваме договори, изготвяме оферти, обучаваме търговци”, описва ежедневието си младата дама.

С нетърпение обаче очаква края на работния ден, за да гушне Димитър. „Той ми е абсолютно всичко. Всяка свободна минути прекарваме заедно. Всяка вечер сме по разходки, хапваме навън”, разказва Панова. Малчуганът обича да играе футбол, ходи на борба, на Гребната база. През уикендите двамата посещават зоологическите градини в София и Стара Загора, или си организират походи. Последният бил до Чудните мостове. Лятото пък често отпочиват в хотелите на фирмата на Арапя или Св. Влас. 

„Свободна съм, нямам мъж до себе си и в момента не търся”, признава пловдивчанката. Като всяка млада жена, обича да излиза с приятелки и да се забавлява по нощните заведения. Не е фитнес маниак и не харесва режимите.

Често пътува до Гърция, Турция, Румъния, Хърватия и Македония, основно по работа. „Колективът ни е много готин. Шефовете, въпреки че са гиганти в строителния бранш, се отнасят прекрасно с нас. Наистина една приятелска обстановка, която ти действа добре и ти дава стимул за работа. Комични ситуации имаме много и различни. Последната е в Гърция – като ни видяха толкова много хора, в ресторантите не искаха да ни обслужват”, смее се Атанаска.

Също така тя обича и да пазарува и отскача на шопинг до мола в Истанбул.