По професия той е ортопед-травматолог хирург в пловдивските Хирургии, а извън работно време заменя бялата престилка с екстравагантен тоалет от вълшебния си гардероб, събирайки погледите по света и у нас. 

Да, правилно сте разбрали! Двете професии на Панче Димитриев са коренно различни една от друга, но стилът и уменията му са безпогрешни като разрез със скалпел. 

Той е човекът, който умее еднакво добре да съчетае папийонката и обувките и да извърши успешна хирургическа намеса. Ако разцъкате профила му в Instagram, ще разберете, че адски си го бива! Снимките му са достойни за корица на списание, а броят на последователите му е като на холивудските звезди. 

Преди по-малко от месец, атрактивният пловдивчанин грабна титлата "Трендсетър на годината - мъж", която печели за втора поредна година. Това е едно голямо признание за модния гуру, който описва стила си като съвременен, смел и бохемски. 

Панче не облича даден тоалет повече от веднъж, а печеливши след това са неговите приятели, които той често "зарежда" с по някоя модна находка. 

Той е близък с редица популярни имена от родния хайлайф, а колегите му в болницата са горди от факта, че хирург може да бъде и инфлуенсър в модата, лайфстайла и пътуванията. 

Ето какво разказа един от най-добре облечените български мъже д-р Панче Димитриев в интервю за Trafficnews:

- Здравей и честита награда! Как се чувстваш като носител на титлата “Trendsetter на годината” за втора поредна година?

- Благодаря! Да получиш наградата Трендсетер на годината за втори път, особено в номинация с такива силни и уважаеми господа, е наистина достойно и ме прави много щаслив, защото виждам, че хората харесват това, което показвам и поддържат начина, по който влияя в социалните мрежи.

- Много хора всъщност не знаят смисъла на думата трендсетер! Разкажи ни?

- Трендесетер е изградена личност, която влияе с установения си стил на живот или поведение и определя или прави някой тренд още по-популярен. 

- Кога разбра за влечението си към модата?

- Винаги съм се отличавал с различния и модерен начин на обличане и поведение като цяло. На това гледам като на едно хоби, което ме разпуска и ме кара да се чувствам добре.

Ти имаш множество дрехи! Но коя би определил като „най-голямото съкровище” в гардероба ти и защо?

- Не робувам на определени брандове или модни парчета! Моето желание да притежавам нещо се изпарява много бързо...в момента, когато направя една снимка... От това се възползват близките ми приятели (смее се).

Кои ще бъдат най-актуалните модни тенденции през 2020 година? А кое вече е клише?

- Знаете ли, последните години тенденциите са много динамични, а това забелязваме и по седмиците на модата. Искам да кажа на хората да не се притесняват да експериментират.... клише е, когато се влияете от това какво биха казали, когато ви видят с определена комбинация. Бъдете смели, както в 80-те!

Има ли известни личности, които се допитват до теб за модни съвети и с кои от тях поддържаш приятелски отношения?

- Много известни личности са мои приятели и сме в постояна комуникациа за това какво да сложат на клип или събитие. Приятелите са много и ако не спомена всички, някой може да се разсърди, така че, погленете в профила ми в Инстаграм.

- Интересен е фактът, че ти работиш като ортопед-травматолог в Пловдив! Как се приема стилът ти на обличане от твоите колеги?

- Професията на травматолог е доста взискателна и ангажираща, стилът също. Колегите са хората, които ми дават голяма подкрепа и са горди, че един хирург може бъде и инфлуенсър в модата, лайфстайла, пътуванията.... Когато съм извън България, европейците също са впечатлени от модните ми комбинации и без да ме познават искат снимка или потайно включват телефоните си, за да ме хванат в скрит кадър.

Какво трябва да знаят хората за теб, а не успяват да го видят?

- Аз съм един скромен човек, поне имам такава оценка за себе си. Обичам хубавия живот и чистите човешки отношения и знам как да дам всичко за близките и приятелите си, колкото и нескромно да звучи.

Модата успява ли да ти помогне да се справяш в трудни моменти?

- Определено красотата и свободата, която дава модата е нещото, което може да ме накара да разпусна и да си тръгна от тежкия ден с много операции и травматизъм. Модата е усещането, което ти дава да експресираш погледа си към света.

Кой е най-лошият ти навик?

- Прекалена част от времето използвам в изпипване на детайлите и в това, че винаги трябва да си намирам интересни проекти. Не знам как да почивам и нямам дори минута, в която да не правя нещо. Страхувам от скуката!  

- Какво ще пожелаеш на нашите читатели за предстоящите коледни и новогодишни празници?

- Желая им една неповторима година, изпълнена със здраве, обич, вдъхновение и благоденствие.