За да бъдеш добър ръководител, трябва да притежаваш редица качества – да си комуникативен, да умееш да мотивираш, да взимаш бързо решения и да лавираш. На първо място обаче трябва да си психолог и да разбираш проблемите на хората около теб, смята Димитър Ставрев. Той е управител на пловдивската механа „Воденицата” от 2 години. Завършил е „Климатична и вентилационна техника”, след което и „Стопанско управление”. От малък обаче го влече ресторантьорството. Още като ученик по време на летните ваканции работи като барман на Черноморието. В годините израства в кариерата, а мечтата му е някой ден да има свое заведение.

„Работата ми харесва. Опитвам се всичко да е наред. Да помагам на по-малките, които сега започват, да се развиват, да се изграждат като характери, да се научат на дисциплина”, казва Ставрев. Той обогатява менюто, което е изцяло от традиционната българска кухня, с редица специалитети. Обяснява, че всички продукти са домашни и пресни и пристигат директно от Родопа планина.  Много държи на факта, че градината на механа „Воденицата” е една от най-красивите в града – с декоративна рекичка, опасваща целия двор, дебела сянка, цветя, водоскоци и воденичното колело, което задвижва чевермето.

Най-трудно според него в работата му е общуването с хората. Да се занимаваш с различни характери, с различни принципи. Старае се да подхожда към всеки човек индивидуално. Твърди, че има още много да учи, но все пак успява винаги да постигне консенсус. Интересува се от проблемите на всеки от персонала и се радва, когато те му се доверяват и споделят. И винаги влиза в положение. А в последните години сервитьори, бармани и готвачи са се превърнали в едно голямо семейство.

Що се отнася до клиентите, не вярва в сентенцията, че те са винаги прави. Защото има всякакви хора. „Както и те са хора, така и хора ги обслужват. Винаги трябва да се влезе в положението на отсрещния, за да се избегне конфликт – дали ще е от страна на клиент, дали от страна на сервитьор или барман”, посочва управителят.  Затова пък е категоричен, че всяко шантаво желание би могло да бъде удовлетворено, защото в този бизнес всичко е възможно. И той самият се опитва да отговори на претенциите на клиентите и да обърне внимание на всеки.

Отдаден е на работата си изцяло и почти няма време за личен живот. Като всеки млад човек обича да излиза вечер по заведенията. Почива си, като „бяга” от града. „Решавам го на момента, ставам и тръгвам – дали ще е към морето, дали в планината или в чужбина. Обичам да пътувам. Посещавам непознати места или просто шофирам, докато главата ми се избистри. Така си почивам”, споделя пловдивчанинът. Освен България, е обиколил цяла Европа. Много харесва Рим, впечатлен е от културата на Италия. Категоричен е обаче, че най-красивото място на света е Пловдив. А най-хубавото чувство – да се прибереш у дома.