"Красиви и Работливи" е рубрика на TrafficNews , в която ще гостуват дами, които ще развенчаят мита, че красивите жени разчитат единствено на външния си вид, за да постигнат мечтите си. Представителната и стилна визия е необходимо, но не и достатъчно условие за успеха на една жена. За да си пробие път във все още мъжкия ни свят, тя трябва да притежава още редица качества - да е комбинативна, пробивна, самоуверена, да държи егото си под контрол и да работи при високи нива на стрес. В същото време обаче тя не бива да губи и женските си качества - да е състарадателна, но без сантименталности, да внушава сигурност и закрила, да е енергична и с приключенски дух. Гост на рубриката ни днес е Дери Хюсеин - диетолог и фитнес инструктор.

Възможно е да бъдеш млада, успешна и самостоятелна, доказва го самата Дери, която е сред момичетата, които са намерили пътя към професията, която ги вдъхновява. 20-годишната шуменка успя за отрицателно време да спечели доверието на стотици хора по цял свят, които й се довериха за здравословния си начин на живот. Дери разделя времето си между Шотландия, където учи и България, където се връща през ваканциите. 

“strong, Intelligent, independent ” e девизът на "Workout With Derillis". 
Създателката на "Workout With Derillis" вече от една година живее в Шотландия. Тя е втори курс в Robert Gordon University, специалност "Бизнес".
Пред екипа ни младото момиче споделя, че е избрала тази специалност защото има амбициите да развие своя бранд свързан с диетологията и тренировъчните режими. 
 
Какво още разказва за себе си и за работата й като диетолог и фитнес инструктор пред TrafficNews, вижте в следващото интервю :
 
- Кога разбра че фитнесът е твоята страст ?
 
- Когато осъзнах, че благодарение на него човек може да подобри здравословното си състояние и да постигне желаната форма. Не само фитнесът, но спортът какъвто и вид да е той сам по себе си помага не само на тялото, но и на психиката и мисленето на дадения човек.
 
 
- Какво си забраняваш да хапваш или да пийваш, и ти е най-трудно да го спазваш ?
 
- Опитвам са да избягвам захарта, но когато съм навън това е изключително трудно, така като в повечето летни напитки например слагат различни подсладители, сиропи и т.н. Когато сама си приготвям храната нямам този проблем, захарта в напитките заменям с натурален пчелен мед например.
 
 
- Разкажи ни малко повече за професията ти ? Как стигна до това да изготвяш режими ?
 
 
- Всъщност никога не съм си мислила, че някой ден ще се занимавам с това. Когато бях по-малка ходех на уроци по Биология и Химия, за да се подготвям за настоящите изпити по "Медицина". По това време вече тренирах в един фитнес и помагах на момичетата там, на близките си, на приятелките си и виждахме много добри резултати.
Тогава хората около мен ме съветваха да се заема по-сериозно с това начинание, за да мога да помагам на все повече хора. Мисля, че така тръгна всичко. Благодарение на хората, които не спряха да вярват в мен.
 
 
- Очаквала ли си някога този успех ?
 
 
- Дори и не съм си помисляла, че някой ден ще се събудя и ще правя 960-тия си режим, ще отговарям на имейли, на телефони, и всичко останало, което правя свързано с това. Трудно ми е все още да наричам това „работа“, не смятам, че работя, защото изобщо не се чувствам така, макар че може би работя 24/7 без да си давам почивки. Обожавам това което правя, обожавам всяко едно момиче, което е в отбора ми.
Ако вие смятате ,че това е работа, на мен ми остава да кажа само „Късметлийка съм, защото дори не съм си мечтала за „работа“ като тази!“.
 
 
- Колко пъти си била на ръба да се откажеш ?
 
 
- Нула пъти. Никога не ми е минавало през ума да се откажа от това. Смятам, че съм намерила своята златна среда. Не смятам, че което и да е друго занимание би ми доставило това удоволствие, което ми доставя съвместната работа с момичетата от отбора. Благодарение на тях денят ми е пълен с позитивни емоции и много любов.
Самата комуникация с тях ми е любимата част от целия процес. Разбира се, това което правя върви за ръка и с една голяма отговорност към всяка една от тях, но това никога не ме е притеснявало.
 
 
- От кого черпиш най-голямо вдъхновение ?
 
- Черпя вдъхновение от много неща, не от един човек или едно нещо. Черпя вдъхновение от моите момичета в отбора, от родителите ми, които винаги са ми показвали колко е важно да си упорит и борбен с най-добрите примери от техния собствен житейски път. От всеки един човек, който гради своето бъдеще с много любов и упоритост.
 
 
- Освен, че работиш усилено, ти си и студентка. Как успяваш да се справяш с всичко ?
 
- Винаги съм била много организирана. Обикновено знам какво точно ще се случи всеки един ден през седмицата в определените часове през деня. Правя си план за седмицата и гледам да се движа по него, за да смогна с всичко.
 
- Кои са твоите най-големи жертви в името на успеха ?
 
 
- Когато правим нещо, трябва да му отдадем част от живота си, част от енергията си, част от самите нас. Защото само тогава това което сме направили, ще успее да докосне сърцата на онези, които се докосват до него. Смятам, че най-голямата ми жертва е времето за мен самата и семейството ми.
Аз уча в Шотландия и през повечето време не виждам родителите ми, а когато съм в България отново действам по задачки и не мога да им отделя достатъчно време. Напоследък, докато бях в Шотландия дори забелязах как разговорите с родителите ми са относно работата ми и това, което правя, а ми се иска да имаме време и за други неща.
 
 
- Коя е най-голямата ти победа ?
 
 
- Най-голямата ми победа мисля, че още не е дошла. Но за сега смея да кажа, че най-големите ми победи са прогресите на момичетата с които работя. Знам колко много означава това за тях и това ме прави много щастлива.
 
 
- Кой е най добрият житейски съвет който си получавала ?
 
 
- Прави добро без значение дали ще получиш същото в замяна. Не очаквай нищо от никого и бъди щастлива с това, което имаш, но не спирай да градиш. Животът ти със сигурност ще се промени. За една година всичко в живота ти би могъл да се промени, затова просто трябва да се научиш да обичаш себе си и да знаеш, че заслужаваш най-доброто.
Трябва да си достатъчно упорит и дисциплиниран, за да постигнеш целите си. Промяната не трябва да те плаши, тя е индикатор за някакво движение, обикновено това движение е винаги напред или нагоре.
 
 
- Какво е усещането постоянно да ти пишат за благодарности ? Имало ли е момичета, които са ти споделяли, че си променила живота им с твоята помощ ?
- Напоследък всеки ден получавам подобни съобщения, имейли или обаждания. Аз съм изключително емоционален човек и си признавам, когато една от тях ми се обади и ми каже „Дери, не мога да ти опиша колко съм щастлива, чувствам се страхотно и това е благодарение на теб. Искам да те прегърна!“ аз просто не мога да спра сълзите, чувството е уникално.
Самата идея, че съм била част от промяната им към по-добър начин на живот, това да са щастливи и да се чувстват себе си е моята най-голяма награда.
 
 
- Кое е мястото на което би искала да прекарваш повече време, но не можеш ?
 
 
- Вкъщи, с моето семейство. Но както вече споделих ,всичко ми е по график и понякога се чувствам ужасно от това, че не мога да си отделя нужното внимание и да прекарам това любимо време с тях както съм правила преди.
 
- Опиши ни един твой ден, когато си в България и един в Шотландия ?
 
 
- Когато съм в Шотландия обикновено ставам в 07:00 ,минавам през моите сутрешни рутини и си приготвям храната за деня.
В 09:00 отивам на йога след което съм на лекции в университета, в почивките между лекциите обикновено правя режими или отговарям на имейли, свързвам се с екипа си от България, които се грижат за това всички да получат своите поръчки или режими. Работя по различни проекти свързани с обучението ми там, прекарвам от 2-3 часа в библиотеката след което се прибирам да си сготвя и отново започвам с режими, имейли и обаждания.
Гледам да не си лягам по-късно от 11:00, но ако имам повече неща за вършене това не се случва. Всъщност през целия ден гледам да отговарям на моите момичета, независимо какво точно правя, всеки един удобен момент от деня си отделям за тях.
 
 
Когато съм в България, ставам в 05:30. Отивам да потичам някъде из природата. Прибирам се да си приготвя храната за деня.
От 07:30 до 15:00 имам индивидуални тренировки с момичетата. След което ,се прибирам да се видя със семейството ми за около час и да хапна с тях. Заемам се с изпращането на всички режими и ластици. 
Отново обаждания, имейли и съобщения. Когато съм пак вкъщи се заемам с изготвянето на режимите. Занимавам се с останалите организационни дейности, семинари, уъркшопи и т.н.
При всяко мое връщане тук в България държа да направя нещо с което бих могла да бъда полезна на хората, сега в края на месеца отново ми предстои един семинар в София. Обикновено са безплатни или с благотворителна цел. Ако ми е останала някаква дупка в графика, се виждам с приятели. Лягам си задължително в 10:00.
 
 
- Има ли моменти в които съжаляваш, че не си останала в България ?
 
 
- Със сигурност ги има. Често много неща тук ми липсват - семейството ми, приятелите, природата на България (аз просто я обожавам), но затова гледам при всяка една възможност да се връщам тук и да правя това, което обичам. Радвам се, че съм в Шотландия, защото по тази начин имам тази уникална възможност да се докосна до култура различна от нашата, харесвам методите на обучение, които прилагат в университета, хората там са страхотни и много мили също, но носталгията за вкъщи е голяма. 
 
- Как се виждаш след 10 години ?
 
 
- Искам да съм щастлива, искам винаги да притежавам тази възможност да помагам на други хора и да съм част от тяхната промяна. След 10 години се надявам да съм семейна с поне едно дете, в щастливо и пълно с любов семейство. Разбира се, че имам и много други мечти и виждания за бъдещето, но смятам, че това е най-важното за мен, така както аз съм израстнала в едно прекрасно семейство, и смятам, че това да бъда обсипвана с любов ме е направило именно този човек, който съм днес.