Тя е идеалният пример за нежната сила на бизнеса и с летящ старт става успешен мениджър в света на корпоративния свят.

Според нея, отговорността, прецизността, лоялността и екипността са едни от най-добрите практики за женското управление, но красотата понякога се оказва спънка.

Нагласите за мястото на жените в управлението на институции и корпорации бавно се променя през годините, а 28-годишната Константина Костадинова е доказателството, че днешният свят предоставя на жените повече възможности откогато и да било преди. 

Константина е родом от град Царево, но в момента живее и работи в София. Няколко години прекарва в Англия, където се дипломира и натрупва ценен опит. След това се връща в родината и търси работа, която да си заслужава! Не след дълго дългогодишният й труд, учение и усилия биват възнаградени.

От тогава до днес, Константина работи като Мениджър бизнес развитие във френска фирма с голям офис в България и не спира да трупа знания и да се развива. Нейната най-голяма опора и човек, на когото искрено се възхищава е нейната половинка, който също работи в тази сфера. 

Според нея, успешният мениджър трябва да е решителен, гъвкав и преди всичко лидер, който да умее да отстоява позициите си.

Успешната българка успява умело да балансира между кариерата и личния живот, а през свободното си време работи с различни български модни фирми, като им помага в заснемането на новите им модели.

Същевременно, Константина Костадинова работи по собствен проект, който се надява да бъде факт до няколко месеца.

Ето какво още споделя за своя опит и живот успешната бизнес дама в интервю за Trafficnews

- Разкажете ни за професията си? Как минава един ваш ден?

- Винаги ставам рано! Не си позволявам да отменям алармата на телефона, защото искам да имам достатъчно време за сутришната си рутина, за да съм будна и свежа в момента, в който влезна в офиса. От понеделник до петък работя на постоянната си работа, която е от 9:30 до 18:30 часа. Всеки един работен ден е различен и интересен, но много често минава в дълги срещи с колеги и клиенти от цял свят.

След като приключи работният ми ден в офиса, обичам да разтоварвам с тренировки от 2 до 4 пъти в седмицата. В момента, в който се прибера вкъщи обикновено се захващам с домакинската работа, но често ми се налага да продължа с работни мейли и срещи с клиенти от Щатите.

Какво ви помогна да пробиете в тази сфера?

- До преди година и половина живеех в Лондон, където завърших образованието си и натрупах ценен опит в областта на бизнеса и маркетинга. В Англия живях повече от 4 години. 

Отне ми около година да намеря правилната позиция за мен в София. Исках да се върна в България и да работя нещо, което си заслужава. Със сигурност международният ми опит ми помогна да получа оферта от тази компания, но за да си успешен в тази сфера, трябва да имаш много търпение и да си постоянен. Животът навън те прави много дисциплиниран, защото нямаш подркрепа от никого. Мисля, че успявам да пренеса това качество и в работата си, като винаги разчитам на себе си и вярвам, че няма навъзможни неща, стига да работим целеустремено.

- Имате ли мъж до себе си? Разкажете ни за него?

- Имам сериозен приятел, с който сме заедно от близо 3 години. Той е една от основните причина да се върна в България.

Човекът до мен е вдъхновението ми да не спирам да искам повече от живота и да съм все по-амбициозна. Той е на моята възраст, но заема една от най-високите и отговорни позиции в корпоративния свят. Въпреки това, не се отказва от хобитата си, дори и когато не успява да си наваква със съня седмици наред.

- Важен ли е външният вид и стайлингът на една жена, за да успее?

- Обикновенно красивият външен вид в корпоративния свят пречи. Хората не те взимат на сериозно и трябва да работиш много, за да покажеш какво можеш. Относно стайлинга – има си определени стандарти, които трябва да спазвам на работното място, както и когато се срещам с клиенти. Често казано, в моята работа няма голямо значение как изглеждаш, стига да си вършиш работата отговорно.

Вие работите и като фотомодел. Как си грижите за перфектния си външен вид?

- Всъщност съвсем не се възприемам като фотомодел. Уважам всяка професия, но никога не съм искала да бъда фотомодел, тъй като не виждам никаква перспектива. Както споменах в първия въпрос, работя с различни български брандове през свободното си време. Приемам това като хоби и като разнообразие от напрегнатото ежедневие.

За външния си вид се грижа с интензивни тренировки, много вода и по-леки храни. Често се доверявам на професионалисти, които се грижат за косата и кожата ми.

- Коя е най-интересната фотосесия, която сте снимали и имало ли е предложение, което сте отказвали?

- Тъй като се разнообразявам с фотосесии от скоро, нямам много какво да разкажа. Всяка една от тях е била интересна за мен, тъй като е нещо непознато и ме изкарва извън комфортната ми зона. Отказвала съм фотосесия на бельо!

- В профила ви видяхме прекрасни снимки от местата, които посещавате. Къде сте била и кои дестинации мечтаете да посетите?

- Често ми се налага да пътувам по командировки в чужбина, а през изминалата 2019 година имах възможността да посетя над 20 града в Европа, Америка и Азия. Пътувам много през последните няколко години и със сигурност мечтата ми е да посетя Австралия и Сингапур.

Пътувайки сама, осъзнах, че не е важно на колко вълнуващо място си, ако няма с кого да го споделиш...

Най-любимите ми пътувания са с моята половинка! Опитваме се да намираме време за далечни екскурзии веднъж или два пъти в годината. Определно мога да каже, че и двамата обичаме повече да разглеждаме и да опознаваме различни места и култури, отколкото да лежим на плажа.

- Как се виждате след 10 години?

- Виждам се с прекрасно семейство и развита кариера. Също така се виждам по-улегнала, зряла и уверена в себе си.

И едно кратко интервю:

Първото нещо, което правя сутрин е .... да си взема душ

Никога не излизам от вкъщи без...крем за ръце

Любимата ми дреха в гардероба е...тренч в бежово и синьо

Ако трябва да опиша моя личен стил с една дума е...елегантен

Най-голямото удоволствие е...да прекарвам време със семейството ми

Най-вълнуващия човек, който съм срещала някога е...човекът до мен

Последното нещо, което търсих в Google е...рецепта за кекс

Нещото, което винаги съм искала да направя е...собствен бизнес

Парфюмът, който отлично ме описва е... Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540