Актрисата Ким Катрал отново ще се превъплъти в ролята на Саманта Джоунс в един епизод от комедийната драма „И просто ей така...“ – продължението на известния сериал „Сексът и градът“, съобщи ДПА.

Въпреки, че Сара Джесика Паркър, Синтия Никсън и Кристин Дейвис повтарят ролите си в новия сериал, Катрал не е част от актьорския състав. Екипът на продукцията обясни отсъствието й, като каза, че героинята й Саманта се е преместила в Лондон неочаквано и се е отдалечила от бившите си приятелки.

По думите на сп. „Варайъти“ тя ще участва в една сцена в последния епизод на втория сезон на сериала, където ще разговаря с героинята на Паркър Кари Брадшоу. В първия сезон на „И просто ей така...“ Кари се свърза със Саманта чрез съобщение, а на финала двете се разбраха да се срещнат, за да се сдобрят.

Според някои отношенията на Катрал и Паркър са се влошили още преди години и вероятно това е повлияло на решението на Катрал да напусне екипа.

Патриша Фийлд, прочутият костюмен дизайнер на „Сексът и градът“, също не участва в работата по „И просто ей така...“ заради ангажимента си към хитовия сериал „Емили в Париж“ на платформата „Нетфликс“. Фийлд обаче също направи изключение и облече Катрал за очакваната сцена, добави „Варайъти“.

Катрал игра ролята на бизнесдамата Саманта в продължение на шестте сезона на „Сексът и градът“ от 1998 до 2004 г., както и в два отделни филма от същата вселена. Тя е обичана от милиони фенове заради амбицията си и прогресивните си виждания за секса, но се оттегли от продукцията, изразявайки недоволство от сценария за трети филм.

Вторият сезон на „И просто ей така...“ ще излезе в стрийминг услугата „Нау“ по-късно този месец.