Журналистът Мартин Карбовски публикува първи и според думите му последен коментар, относно скандала, който се разрази преди дни с главно действащо лице пловдивската дизайнерка Миглена Каканашева-Мегз. 

Тя го обвини, че я е изнудвал за секс, за да може да продължи излъчванията с нея по предаването му и публикува скандален фейсбук пост, както и поредица от снимки, които показват чатове между двамата. Освен това тя забърка водещия и в афера с президента Румен Радев, че рушал имиджи, като взимал пари от него.

Ето как отговори Карбовски на нападките:

"Направил съм повече от 600 филма. За първи път ми се случва някой, когото съм снимал да повярва, че след реализирано интервю вече работи в медийния бранш. Това докарва смешни проблеми, чиято психиатрична същност аз явно подценявам. Затова, по съвет на адвоката си, трябва със съжаление да заявя, че ще съдя всеки човек и медия, които разпространяват налудни версии по мой адрес. Но пък бях уверен, че делата ще са лесни и скучни. У нас всеки с условна присъда може да бъде да бъде използван всякак. Други коментари няма да има.

П.П. Свободата ми да работя никога не е била зависима от това “какво ще кажат хората”, затова и никога не съм ви занимавал със себе си. Не възнамерявам да го правя тепърва."
 
Публикацията на журналиста за по-малко от час събра близо 4 хиляди лайка и над 500 коментара от потребители. Сред първите изказали мнение под поста му беше.... Мегз. 
 
"И ти си осъждан и то два пъти - така, че битката ще бъде лесна за двама ни. А колкото до делата - аз също подготвям такова - но не сама - много момичета се свързаха с мен, за да се оплачат от същото отношение. Моето ще е групово. И в комуникацията ни обсъждаме редица проекти за период от 2 месеца - дали аз си въобразявам или ти умишлено си ме манипулирал с други цели и за това ще си поговорим в съда." - категорична е бившата половинка на Румен Рончев. 

В своята първа публикация, Каканашева тагна и още няколко плеймейтки, за които твърди, че са били подложени на същия "тормоз". Нора Недкова бе първата от тях, която също нападна Карбовски и застана на страната на Мегз. 

"Ще бъда кратка, защото човешкото достойнство има граница, която не трябва да прекрачваш! Видеото излъчено днес от Карбовски, беше демо за рубрика, което трябваше да бъде гледано само от неговите продуценти,за евентуално съвместна работа по нов проект,в който ме помоли да участвам само за показно пред неговия екип....
Нямам какво да добавя, освен че хората не са това, което бяха!
И не! Не е срамно да не знаеш някой неща, срамно е да си недостоен човек! ..
Толкова лъжи за един рейтинг!" - гласи написаното от блондинката, която също прикачи скрийншот от чат с водещия.
 
"Просто Нора, която непрестанно се притеснява за имиджа си, пропада все повече в истерията да покаже блясък и интелект едновременно. Усмихни се, Нора, няма да те снима никой вече по сериозни теми (дори на шега). Най-много да те поканят в Пресечна точка." - отговори и Мартин Карбовски.
 
 
Под публикацията и се разрази ожесточена дискусия, а в защита на журналиста влезе Евгени Минчев, който заяви, че е сниман от Карбовски и никога не е имал повод за притеснения. "Нора, не ти прави чест да огласяваш частна кореспонденция с една легенда. Бъди щастлива, че си на екран." - обърна се към плеймейтката Минчев. 
 
Другата отбелязана в публикацията на Мегз плеймейтка бе Михаела Тодорова, която сподели в публичното пространство, че е имала единствено и само професионални отношения с Карбовски и няма да каже нищо повече по темата. 
 

В скандала е забъркано и името на може би най-популярната плеймейтка у нас - Николета Лозанова, която все още не е излязла със свое становище. 

Мегз: Карбовски ме изнудваше за секс, както го стори и с някои плеймейткиКаканашева набърка журналиста и в афера с президента, за да руши имиджи