Илон Мъск и съпругата ми Граймс са променили необичайното и до голяма степен непроизносимо име на първородното си дете. Но всеки, който се надява, че X Æ A-12 може да бъде заменено с нещо малко по-конвенционално, ще остане разочарован.

В публикация в Instagram, майката Граймс потвърди, че бебето, известно преди като X Æ A-12, сега ще бъде известно като X Æ A-Xii.

Граймс не даде обяснение за промяната в използването на римски цифри, но по-късно отговори на публикация, питаща дали промяната е направена в съответствие със закона в Калифорния.

„Римски цифри. Изглеждат по-добре “, написа тя. Певицата сподели, че в Калифорния не са позволени арабските цифри, затова двойката е решила да ги замени с римски.

Ето и значението на всеки символ в името:

X - неизвестната променлива.

Æ - начинът, по който тя пише "Ai" за "любов" и/или "изкуствен интелект".

А-12 - предшественикът на SR-71, който е любимият самолет на двойката (без оръжия, но изключително бърз). Канадката обаче сбърка модела и се наложи Мъск да я коригира.

А - също така идва и от "Archangel", което е любимата песен на Граймс.

Това име обаче нямаше как да бъде прието, защото противоречи на правилата за именуване на децата, приети от щата Калифорния.

Граймс поясни още, че тирета и апострофи били позволени според закона.

Калифорния вероятно няма да регистрира детето на Илон Мъск с име XÆ A-12Позволено е да се използва единствено апостроф за имена от типа O'Connor

Илон Мъск и Граймс кръстиха сина си XÆA-12 (не, това не е печатна грешка)Ето защо родителите дадоха толкова необичайно име на новороденото и какво означава то