Илон Мъск и съпругата ми Граймс избраха мега необичайно име за сина си - X Æ A-12. Това се превърна в една от най-дискутираните теми по света, а списание „Пийпъл“ се консултира с адвокат, според когото името X Æ A-12 няма как да бъде прието от щата Калифорния.

„За име можете да използвате 26-те букви в английския език, но не и цифри, включително римски, знак за ударение, умлаути или емотикони. Позволено е да се използва единствено апостроф за имена от типа O'Connor“ – коментира адвокат Дейвид Глас.

„Името X Æ A-12 би трябвало да бъде отхвърлено и родителите ще бъдат помолени да попълнят ново име в акта за раждане. През 2014 г. властите в Калифорния се опитаха да разрешат използването на допълнителни знаци в имената, но проектът не успя по финансови причини. Твърде много компютри трябваше да бъдат сменени с нови, за да се работи безпроблемно с новите символи в имената“ – обяснява адвокатът.

Правилата за избор на име в Калифорния не са записани в закон, а в наръчник, затова чисто технически името X Æ A-12 не е незаконно.

Припомняме, че родителите не са избрали случаен набор от знаци в името - всяка буква и число има свое значение.

„X е неизвестна променлива; Æ - толкова силно изразено в елфите AI (изкуствен интелект и / или любов); А-12 е предшественик на любимия ни SR-71. Без оръжия, без броня - само скорост. Добър на бойното поле, но без насилие. И това е Архангел, любимата ми песен “, каза майката Граймс в социалните мрежи.

Новороденото е първо дете за 32-годишната певица, докато за 48-годишния предприемач Илън Мъск това е шести син.

Илон Мъск и Граймс кръстиха сина си XÆA-12 (не, това не е печатна грешка)Ето защо родителите дадоха толкова необичайно име на новороденото и какво означава то