След броени дни е 14 февруари – празника на виното и… любовта. Голяма част от хората залагат на българските традиции и вдигат тост за Трифон Зарезан, но има и такива, които с трепет очакват да разменят подаръци с половинката си  и точно в този ден да подчертаят колко важно е да обичаме и да бъдем обичани.

И докато витрините на всички магазини около нас са потънали в сърца, мечета и баналните сувенири, всеки от нас започва да си задава въпроса „ Каква изненада да измисля, за да бъде тази година Денят на любовта по-различен? „

Все пак, ако предпочитате да заложите на класиката в жанра, ние ви предлагаме да се насочите към аленочервени рози, мнооого шоколад (бурканче Nutella също няма да е излишно) и бутилка хубаво вино.

Ако обаче искате да изпратите половинката си директно до звездите, то тогава заложете на нестандартното и заменете наложените клишета с нещо ново, модерно и различно.

Вкарайте магия в дома си!

Романтичен филм, вечеря на свещи и домашна обстановка? Всичко изглежда прекрасно, но представете си към всичко това да добавите романтична украса!

Тези от вас, които са по-сръчни и изобретателни, може да успеят да се справят и сами, но другите ще трябва да се обърнат за помощ към някоя доказана парти агенция, която да ви даде най-подходящата идея, гарнирана с известна доза магия. Именно затова ние се свързахме с Агенция за събития "5 звезди", които ни споделиха интересни подробности "от кухнята".

- Много ли са пловдивчаните, които вместо на стандартни подаръци, залагат на романтична изненада тази година?

- Романтиката или присъства в натурата на човек, или е нужен правилният стимул/провокатор, който да й вдъхне живот, но не смятаме, че има човек, при който тотално липсва. Особено когато става дума за повод като Свети Валентин или друг личен повод, тя е неизбежният елемент към всяка изненада. Романтиката винаги е класика и никога клише.

- Коя е най-щурата идея, която ще изпълните за Свети Валентин 2019?

- За жалост не можем да Ви споделим в детайл бъдещи изненади, подготвени за предстоящият Свети Валентин, с оглед на риска от узнаването им от хората, за които са предназначени, но можем да ви разкажем минали такива.

Изненадата беше организирана за мъж от любимата му. Беше необходимо да осигурим ретро автомобил, който да го вземе от дома й, където той очакваше, че ще бъде срещата им. Но вместо любимата му, там го очакваше бутилка вино, плато от сирена и плодове и бележка с послание: следва продължение... очаквай обаждане. След дългоочакваното обаждане, господинът бе посрещнат и извозен от шофьора на уникален червен ретро автомобил до прекрасен хотел в Старият град на Пловдив, където на едно от подземните нива, криещи се в хотела, той бе съпроводен до пиано бар. Там, освен любимата му, го очакваше и оперна певица, която в негова чест изпълни няколко от любимите му оперни арии, тъй като бе ценител на класическата музика. След невероятно много и силни емоции, вечерта продължи и в ресторанта на хотела, където в уютна и отново много романтична атмосфера, вече бе подготвена и вечеря на свещи, в допълнение с разкошно вино за двамата влюбени. Но изненадите не свършиха дотам. За реализацията на тази изненада се наложи да открием и художник, който нарисува наистина прекрасна картина - подарък за любимия на клиентката ни. Това може би е най-оригиналното ни изпълнение до момента. 
Друга прекрасна и романтична изненада, която сме оргазнизирали за любима жена беше в дома на двамата влюбени, където от стълбите на входната врата на сградата до входната врата на жилището им бяха подредени горящи свещи, листа от рози и балони. Отново пътека с листа от рози водеше към посланието за любимата жена, гласящо: "Обичам те", и изписано с горящи свещи. А в най-съкровеното и лично място в къщата - спялнята, бяхме подготвили и изненадата гвоздей: балони с хелий с прикрепени към тях и висящи във въздуха снимка с лика на двамата влюбени. Определено след такава изненада и най-студеното сърце би се разтопило ...

- Освен спалнята, кои са най-предпочитаните места за любовна изненада в жилището и извън него?

Както сами се убедихте, освен спалнята, местата и начините за изненада миха могли да бъдат много и различни, както и посланията. Въпрос на фантазия и творческо въображение. Предпочитаните обикновени са тези, които са по-лесни и като изпълнение, и като бюджет. Но не винаги нестандартните изненади значат висок бюджет. За пример такива изненади са: подарък скок с парапланер, делтапланер, романтична обиколка полет с балон, което също е уникално, различно и изключително романтично изживяване, подарък билети за концерт на любим изпълнител, билети за любимо представление, пиеса или опера и още много, много примери. Но нашият призив е: Бъдете различни ! А когато въображението не достига за направата на неповторима и романтична изненада, се доверете на хора като нас.

- Кои са основните артикули, които използвате за направата на романтична декорация?

Категорично това са визуализациите на сърца, цветя, свещи, балони с надпис: "Обичам те" във всичките им възможни форми. Но когато клиентът си позволи да излезе от рамката, а на нас остави да реализираме смелата му и на пръв поглед налудничава идея, повярвайте, могат да се получат невероятни резултати, а удовлетворението на клиента е .... най-сигурната оценка за това.

- Приблизително каква сума пари трябва да приготвим и колко време отнема подготовката за подобна изненада?

- Изключително относително е и много погрешно би било да тикнем читателите Ви в една определена ценова рамка, която да бъде абсолютен критерий за нужния бюджет. Може да организирате романтична изненада за 20, 200 или 2000 лв. Това не прави жестът по-малко ценен, а посланието - по-малко разтърсващо. За пример, описаните по-горе изненади са на различна стойност като бюджет, но не бих казала, че ефектът и въздействието им са били различни като усещане за хората, за които са били предназначени.

А относно времето за направа .... отново сложността на идеята определя и времето й за изпълнение. Могат да са както 2 дни, така и 2 седмица или месец дори.

Един е задължителният компонент, който е необходим, за да подготвиш изненада за любим човек и той е ... ЛЮБОВ. 

Заменете розите с… 1001 лалета!

Ако сте фенове на по-грандоманските подаръци, то заложете на букет… ГОЛЯМ букет! Такъв, с който ще разтопите сърцето на своята любима и с който със сигурност ще й покажете колко специална е тя за вас ( Напомняме, че следващия месец е 8 март –празника на жената, а цветята – задължителни ).

Все по-модерни стават и доставките на цветя до дома или работното място, което носи допълнителна доза емоция и изненада.

За съжаление, много хора си мислят, че ние цветарските фирми, умишлено вдигаме цените, за да печелим много...пълна заблуда и обида. Още от Холандските борси цените са завишени двойно и дори тройно” – споделят пред Trafficnews.bg от известен цветарски бутик, една от дейностите, на който е и доставка на цветя.  

От управата на магазина разказват, че и за този Свети Валентин най-предпочитаните букети си остават тези съставени от червени рози. Но тъй като в случая ние говорим за по-помпозни букети, те съветват техния брой да бъде точно 101 на брой червени рози.

Най-големият хит тази година обаче са лалетата – обагрени във всички екзотични цветове, които може да изплуват в съзнанието ви. Не по малко красив е и букет от стотици маргаритки.

За да бъдете оригинални заложете на:

- Различна форма

- Интересна опаковка

- Сладки изкушения в цветята

Може да експериментирате с бройката им – колкото душа ви сака. От луксозния бутик споделят още, че имат редовни клиенти, които периодично залагат на 1001 рози във формата на сърце и така модерните 1001 лалета.

Сред актуалните тенденции спадат още:

- Черна роза

Тези рози са символ на мистерия, страст и надежда. Черната роза винаги носи със себе си класа и стил. Съществува наистина,  толкова рядко, колкото и истинската любов.  Казват, че всеки обект на светлина има сянка,  само Черната роза има две – в пространството и времето.

Наречена от древните гърци Metanoa, черната роза дава възможността да видиш нещо по съвсем различен начин , да трансформираш нечия визия или ум. Тайнствената черна роза може да живее до 6 месеца без вода, но продължава да носи своя неповторим аромат.

- Мечета от рози Love Bear

Мече, облечено в романтика. Покрито със стотици рози – разцъфнали, за да зарадват сърцето на любим човек.

Сменете шоколада с… розов шоколад с надпис

Сред най-големите хитове тази година е розовият шоколад с надпис, както и ръчно изработени шоколадови бонбони с надпис "Обичам те”

Ако сте фенове на адреналина…

Полет с делтапланер или парашут

Защото любовта е във въздуха, както гласи една от най-известните и обичани любовни песни. Не забравяйте да запечатате момента в снимки и видеа от екстремно-незабравимия Свети Валентин!

Сред най-големите хитове е и островът с форма на сърце Галесняк, който бе открит с помощта на Google Earth.

Собственикът на хърватския остров, разположен между Задар и остров Пасман е зарит от молби на влюбени да го посетят за Св. Валентин.

Плуване с делфини

За да направите това преживяване факт, ще трябва да си организиране романтично пътуване до Варна – единственото място в България, където можете да осъществите тази страхотна изненада. Ако бюджетът ви го позволява, изберете друга дестинация – от Турция до Дубай, Малдивите или родното място на Фреди Меркюри – Занзибар.