Всеки обича да посещава заведения, в които цяла вечер да се наслаждава на гласовити изпълнителки, които цяла вечер пеят на живо едни от най-емблематичните български ( и не само) песни. А представяте ли си какво е цяла вечер за доброто ви настроение да се погрижат всички пловдивски певици?

Е, това всъщност е традиция под тепетата и тази година тя се състоя за девети пореден път.

Въпреки лошото време партито се състоя, като над 50 певици дойдоха на мястото на събитието, което се проведе в ресторант „Читалището”  в квартал Прослав, който е собственост на небезизвестния музикант Петър Деков - Индианеца.

Любезният домакин посрещна колежките си и беше организирал музикалната част, като той(клавир), заедно с бузукара Ицо Дългия и певците Хари и Пенко поддържаха купона на макс през цялата вечер.

Разбира се, ако си мислите, че може да присъствате на подобно парти току-така, жестоко се лъжете. Има две условия! Първо - да имате гласови възможности ( или да си падате по големите купони) и второ – за да прекрачите прага на ресторант „Читалището” трябва да сте се „наконтили”, тамън като за абитуриентски бал.

Другата организаторка Виолета Стойковска определено изпълни и двете условия. Тя е една от певиците с огромни гласови възможности и най дълъг стаж във бранша и успя да събере за пореден път едни от най-талантливите и гласовити момичета на Пловдив, работещи по участия в пиано барове и друг тип заведения.

За зашеметяващата си визия, тя се довери на известната гримьорка Силви Ангелова и постави началото на големия купон точно в 20:30 часа. Нейната колежка и добра приятелка Десислава Лалева също се възползва от златните ръце на Силви Ангелова и специално за повода изглеждаше ослепително.

И ако досега сте смятали, че съществува вражда между музикантите, жестоко сте сбъркали.

3 големи маси успяха да съберат заедно всички певици, като всяка една от тях изпя своя любима песен. Талантливите дами са не само колежки, а и добри приятелки и затова не пропуснаха да се хванат всички заедно на кръшно българско хоро.

Специалната изненада на вечерта от домакина беше уникална торта, приготвена специално за повода.

Освен даровити музиканти, сред гостите бяха известни фризьори, както и съсобственика на пиано бар Гетсби - небезизвестния музикант Фори,  в чиито бар певиците планират да направят следващото си събиране.

Вечерта продължи с български народни песни от голямата изпълнителка Ваня Вълкова. След това звуча рок, поп-фолк, гръцка и сръбска музика, както и ориент, а купона продължи до 7 сутринта.