Една от емблемите на зората на попфолка - певицата Лия се завръща на музикалната сцена. Талантливата певица изненада почитателите си с нов летен сингъл, който носи името „Лятна история“, а неин кръстник е DJ Теди Джорджо.

„Както песента, така и заглавието се родиха съвсем спонтанно. От няколко месеца редовно ходя в студиото на Теодор Ташев, защото подготвям шлагерен албум, който да издам догодина по случай моя личен 50-годишен юбилей. Един ден, както си записвахме моите неща, Теди ми предложи да чуя нещо по-различно.

Харесах го веднага, но отсякох, че не е в стилистиката на албума. Прибрах се вкъщи, пуснах го на половинката ми, той също го хареса и ми предложи: „Защо пък не го запишеш просто ей така, за лятото“. Така и стана. На рождения ден на дъщеря ми се похвалих с вече готовото парче на нашия приятел Теди Джорджо.“, разказва Лия.

Малко известен факт е, че певицата никога не е спирала окончателно да се занимава с музика. Макар преди 16 години съзнателно и по свое желание да се е оттеглила от активния клубен живот, за да създаде семейство и да роди дете, винаги, когато е усетила някоя песен, тя я е записвала.

За празниците през декември 2015 г. с Луна представят „Коледа е“, а през декември 2017 г. излиза дуетът „Новогодишно желание“ между нея и дъщеря й, която също се казва Лия. Тази година ред е на песента „Лятна история“, а догодина – на цял албум.

„В зората на попфолка създадохме много песни, които останаха във времето. Днес стремежът ми е не да се връщам на клубната сцена, а когато ми се допее, да запиша нещо качествено, което, надявам се, ще зарадва ценителите на хубавата музика“, споделя тя.