Потребители на Facebook реагираха остро на поредната благотворителна кампания, посветена на събирането на средства за операция на Кристин Илиева.

Самата тя беше публикувала директен линк за дарение, а отдолу не липсваха коментари.

Много от хората изказват възмущението си от снимките, които качва моделката. От тях става ясно, че не се пестят средства за маркови дрехи, скъпи обувки, лъскави заведения и разкрасителни процедури.

След нападките тя и момичето, което се грижи за дарителската кампания, започнаха да публикуват фактури от престоя и лечението й в клиниката. Въпреки това хората продължиха да задават въпроси, за марковите дрехи и лъскавия начин на живот, на които конкретен отговор не получиха.

"За да търсиш помощ от хората, първо трябва сам да си направил всичко по силите си. Цинично е да имаш дарителска кампания и същевременно да си пиеш кафето в Маринела, да празнуваш Нова година във Vip room Банско, да си редовно в Галерия, с дрехи, бижута и екстеншъни за хиляди левове. А отговорът на Кристин за дрехите, че си ги купува с нейни пари е скандален", пише възмутена потребителка.

Не липсваше и подкрепа от нейни фенове, които я защитиха. Според тях красавицата не е длъжна да дава отчет на обществото за какво харчи личните си пари, а и в крайна сметка никой не е длъжен да дарява.

Според тях моделката получава подаръци от модни марки с цел реклама. А и не е изключен вариантът да носи реплики, защото марки като Gucci, Valentino и YSL, както и 2000 долара за чанта са непосилни за бюджета на средностатистическия българин.

"Здравейте! Виждам, че сте запозната с подаръците от модните агенции. Бихте ли ми казали кои агенции точно подаряват дрехи на Валентино и Баленсиага, тъй като аз не съм запознат?", пита един от дарилите пари за Илиева нейна защитничка.

Припомняме, че преди около година Кристин Илиева пострада при катастрофа, в която шофьор беше певицата и нейна близка приятелка Дивна. Жестоката катастрофа причини множество наранявания на Кристин. Още в началото стана ясно, че тя е с тежки фрактури на двата крака и разкъсвания на десния крак. Малко след това близки на пострадалата призоваха обществото за финансова помощ.

За няколко дни успяха да се съберат парите, които бяха нужни за лечението й. Но през началото на февруари отново беше публикуван апел за помощ. В личния си профил звездата обясни, че по време на лечението й са се появили множество усложнения, които изискват допълнително лечение. Това е причината да се нуждае от още пари, обяснява тя пред приятелите си във Facebook.

"Скъпи приятели, първо искам да изкажа огромната си благодарност към всички, които ми помагат в последните месеци. Както знаете, вече почти година се възстановявам от тежката катастрофа, която преживях на 12 март 2018. През този период ми бяха направени множество операции в турска клиника, където лекарите са убедени, че пълното ми възстановяване е възможно. Пътят до тук не беше лек, но знам, че мога да се справя с вашата подкрепа. Предстоят ми още пластични операции и отново се нуждая от вас", написа младото момиче.

С молба за помощ обясни, че са й нужни 100 000 евро за предстоящите операции. Сума, която не може да си позволи семейство й и това е причината тя да се обръща към всички, които са загрижени за нейното здраве.

Екипът на TrafficNews.bg ще потърси отговор от звездата за създалия скандал с нейното финансово състояние и сумата, която отива за лечението й.