Сръбската мегазвезда Миле Китич ще изнесе концерт за събора на чешмарите в Доспат на 17 август (събота). Неговото участие ще бъде разделено на две части, като първата ще започне в 21:00 часа. Точно в 22:00 часа ще се състои тържественото откриване и приветствие от Кмета на Община Доспат инж. Елин Радев, придружено от празнична заря. След като завърши официалната церемония ще започне втората част от концерта на Миле Китич, което е планувана за 22:15 часа, а след полунощ всички посетители ще могат да продължат купона с дискотека на открито. 

Миле Китич бе с най-много предпочитания в пуснатата няколко месеца преди празника анкета за избор на изпълнители за Събора на чешмарите. 

Големият фестивал на народното творчество ще се състои в местността "Събора" и ще продължи цели три дни - на 16,17 и 18 август. 

Празничната програма ще бъде изключително богата и ще се състои на две сцени - малка и голяма. 

Стартът ще бъде даден в петък привечер на малката сцена с оркестър „Панчо Иванов“, Николина Чакърдъкова и фолк певицата Алисия.

В събота (17-ти август) през деня на голямата сцена ще се проведе първата част от фестивала на народното творчество – с надпяване и надиграване на състави за автентичен фолклор от Смолян и съседни области. За 12 часа е предвиден концерт на Иван Дяков, а следобедът ще продължи с надпяване и надиграване. На малката сцена ще се изявят трио „Сопрано“, народната певица Радостина Паньова и Миле Китич.

В неделя до обед и следобед ще продължи фестивалът на народното творчество. Той ще бъде прекъснат в 12 часа с концерт на народната певица Росица Пейчева. А за 15 часа е паниран традиционният турнир по народна борба.

Цялата програма може да видите тук.