Визиите на три емблематични за италианската мода жени - София Лорен, Рита Павоне и Донатела Версаче представиха коафьорите на козметична компания Christian of Roma и арт директорът на компанията Маурицио Пирольо-Маури. Това се случи в рамките на първото по рода си събитие.

Прическите и тоалетите на моделите целяха да ги превърнат в емблемите на италианската мода.

За първи път Посолството на Италия в България и Областна администрация-Перник представиха италианската култура и разкриха тайните на италианската кухня на специално събитие в Перник. То се организира в рамките на Комуникационната стратегия на България за Европейския съюз за 2018 година и се проведе с любезното съдействие на Елена Кристиано.

Christian of Roma беше официален партньор на събитието, което беше уважено от посланика на Италия у нас Н. Пр. посланик Стефано Балди и неговата съпруга, както и областния управител на Перник Ирена Соколова. На събитието присъстваха и от Конфиндустрия Италия, от Италианската търговска камара, както и представители на Италианския институт за външна търговия и Италианския културен институт. Бяха представени различни аспекти от дейността на Италия в България.  

 

Бизнесдамата от Пловдив Елена Кристиано не за първи път застава зад инициативи, които представят най-интересните страни на италианската култура у нас.

Не случайно с Постановление на Президента на Република Италия Серджо Матарела тя беше обявена за Кавалер на Ордена „Звезда на Италия”. Високото звание се връчи за заслугите й в развитието на отношенията между България и Италия.

„Елена Кристиано е последователна в годините. Този орден й се връчва за упоритостта, с която е развива компанията, социалната дейност, която извършва, за провеждането на ежегодния  Италиански фестивал на красотата и прическата и популяризирането на качеството на италианските продукти в България”, заяви посланик Балди по време на церемонията преди година. Оттогава досега никой у нас не е получавал високото президентско отличие.