Холивудският актьор Брад Пит получи правото на съвместно попечителство над децата, които има с бившата си съпруга Анджелина Джоли.

Джоли подаде молба за развод през 2016 г. и битката за попечителство продължава оттогава. По това дело бе нает частният съдия Джон Удеркирк, който се произнасе в полза на Пит.

С решението на съдията, Пит ще получи значително повече време с децата.

57-годишният актьор и 45-годишна актриса са родители на пет деца - Пакс (17), Захара (16), Шайло (14) и близнаците Вивиен и Нокс (12).

Самият процес продължи няколко месеца и в него участваха много свидетели, експерти и терапевти. Джоли разкритикува съдията, че не позволява на децата да свидетелстват.

Джоли не се противопостави на съвместното попечителство, но заяви, че "други въпроси" ще я принудят да продължи правната битка. Когато подава молба за развод с Пит, Джоли посочва непримирими различия като причина. Пит беше разследван за предполагаемо насилие над децата, защото "загуби контрол в тяхно присъствие", но бе оправдан по обвиненията.

Синът на Джоли свидетелства срещу Брад Пит и иска да премахне фамилията на баща сиБракоразводното дело на холивудските актьори продължава от 5 години