Младият актьор Боян Арсов, който спечели престижната награда "Икар" за главна мъжка роля като Сехизмундо в "Животът е сън" на Педро Калдерон де ла Барка, обеща да продължи с независимите проекти.

Боян сподели пред TrafficNews, че на 3 април ще играе в "Кралят елен" в столичния театър "Азарян", а на 21-ви април с колегите муп ще представят отличения с "Икар" "Животът е сън".  

И двете представления са независими, а за "Кралят елен" талантът е в женска роля като стройната Клариче. Той разказва, че са започнали всичко в гараж в квартал "Подуене", далеч от шума на Раковска. След репетициите обаче усилената работа по италианската драматургия отвела артистите до голямата сцена на "Азарян".

„Кралят Елен“ е независимо представление, което го прави още по-специално. Анастасия Събева е режисьор, тя ни събра група актьори, които бяхме завършили последните години. Даде ни пиесата, намерихме едно пространство в Подуене, където започнахме да се срещаме", разказа Арсов пред TrafficNews.

Артистът е завършил НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" едва преди две години в класа на проф. Снежина Танковска. Престижното отличие "Икар" не е първата му награда. По време на студентските си години той получава наградата за НАТФИЗ НАЙ-НАЙ-НАЙ в категория Актьор за драматичен театър. 

Талантът получава номинация и за поддържаща мъжка роля за образа му в "Кралят Елен". 

Определя себе си като наивен, но работлив и амбициозен. Пред TrafficNews споделя, че от малък е мечтал да бъде на сцена и не се представя в друга светлина. 

Не отрича, че заплащането на артистите в България е ниска, а критериите стремглаво се занижават, но е категоричен - неговата професия е призвание, което вдъхновява.