Волейболът - тази прекрасна отборна игра, успява да завладее вниманието и сърцата на хората по целия свят. И в това няма нищо случайно. Тактика, себераздаване, отборен дух и прецизност са само една малка част от многото важни аспекти и принципи в този спорт, с които всички играещи на професионално ниво трябва да се съобразяват. Шестима играчи на игрището трябва да излязат и да разиграват, забиват и блокират като едно, за да могат накрая да се поздравят с така важната победа. Но дори и да претърпи загуба, защото спортът без загуба няма как да съществува, волейболът показва, че винаги трябва да се учим от грешките си, да ги елиминираме и да запазим максимално така важния за тази игра отборен дух. И след всичко това успехите неминуемо ще настъпят - рано или късно.

Дори и да нямаме удоволствието да практикуваме на професионално ниво този спорт, той винаги може да ни донесе множество радостни емоции и незабравими моменти. Кратка игра с приятели в близкия парк, един свеж гейм на морския плаж с непознати или пък посещение като фенове с цялото семейство на турнирна надпревара, са някои от редицата прекрасни варианти, с които можем да усетим същността и магията на този отборен спорт. Последното пък е особено позитивно и зареждащо, имайки предвид основите и традициите, които ние като страна, обожаваща волейбола, притежаваме. 

Емоциите от всяка забита точка в противниковото игрище, всяка успешна блокада над съперника или тръпката при разиграването на победния мачпойнт просто няма как да се опишат - защото със сигурност трябва да се изживеят. Точно на такива мигове станахме свидетели и след снощната страхотна победа на женския ни национален волейболен отбор, който категорично надигра с 3:1 гейма класните представителки от Полша. Лъвиците ни заслужиха категорично своето място във волейболната Лига на нациите за жени и през следващия сезон, като момичетата на треньора Лоренцо Мичели извоюваха своята четвърта победа в турнира и не позволиха съдбата им да бъде решена от другите участници в международната надпревара.

Феновете на волейболния спорт у нас изразиха своята вярна и неспирна подкрепа към женския ни национален отбор през всичките им изиграни домакински мачове, а пълните трибуни в зала “Арена Армеец” показаха защо съдействието от публиката в тази магична игра е от изключително важно значение. Със своята свежа подкрепа Лидл България - дългогодишен партньор на Българската федерация по волейбол, вярва, че спортът и активният начин на живот, както и качествената и здравословна храна, са много важни елементи за едно  пълноценно ежедневие на всеки от нас - нещо, за което те се стремят да допринесат като компания. Със своето мото “Грижим се за свежите попълнения в отбора” световният ритейлър акцентира на важността от консумирането на пресни и свежи продукти в подготовката на волейболните ни състезатели, с които те да могат по-лесно да преминат успешно по трудния и оспорван път на бъдещите отличия в този спорт.

И както казахме по-рано, неслучайно волейболът е точно онзи спорт, които умело може да  привлече сърцата и душите на редица хора по целия свят. Тази завладяваща игра може да бъде практикувана, гледана и подкрепяна както от малки, така и от големи, като именно в това се корени тръпката при този спорт - истинска и незабравима спортна магия за цялото семейство.