Тази предстояща събота и неделя ще обърнем внимание на здравето ни. Plovdiv Plaza ще събере на едно място множество специалисти в различни области с любопитни информативни лекции и различни изложители. Професор Мермерски, д-р Силвия Новакова, Емилия Белчева, д-р Зорина Петрова и много други ще се включват в лекционните прозорци, напълно безплатно за посетителите на търговския център. Фондация „Искам бебе“, Babe Laboratoires, Calinachi Cosmetics, HomeSpa и други ще могат да предоставят възможност за консултация на място по любопитни теми, продукти и въпроси, които вълнуват посетителите, а БЧК ще организират и своя кръводарителска акция. За очакващите своите рожби Д-р Жаклин Апиосян ще проведе лекция на тема специфики на раждането, последвана от д-р Шекеров на тема спешни състояние при бебетата.

Какво още?

Откриване на програмата ще започне професор Йонко Мермерски с лекция на тема „Кодът на здравето. Д-р Йонко Мермерски е автор на над 30 книги в областта на химията и природната медицина. Неговите изследвания са публикувани на над 10 езика. Д-р Мермерски е автор на единствената в света енциклопедия на пробиотиците и пробиотичните храни, която излезе на пазара през м. юни 2017 г. На последно място, но не и по важност – той е откривател и създател на NATURE LIFT СЕРУМ ГЕЛ Мермерски – първият уникален лифтинг и антиейджинг козметичен продукт в света, който съчетава в себе си свойствата и на серум, и на гел.

В ден неделя Петя Стойчева - Кривицки ще изнесе лекция също на сцената на Plovdiv Plaza. Петя е клиничен психолог и магистър по консултативна психология, с практика в гр. Пловдив. Автор и създател на “Анима” мобилно приложение за психологична помощ. В практиката си използва психотерапевтични техники, интегрирани в метод на работа, обединяващ съвкупност от няколко специфични техники в единен, специализиран подход към човека. По време на отворената ни среща с нея ще обсъдим темата за връзката между прихиката и болестите. Ще разберем как да разбираме и направляваме своите емоциите, които са една много важна част от нашата психика и оказват значително влияние върху жизнените процеси в тялото ни. Прекалено силните емоции, като гняв, страх, тревожност, тъга, опасенията, паниката, както и прекомерната радост, изтощават организма и нарушават функцията на органите.

В неделя ще имаме присъствие специални лекции, посветени за алергии при децата – водени от д-р Силвия Новакова, ще засегнем темата за диабет при децата - д-р Анелия Балабанова както и темата за бебетата и екраните - от Александрина Георгиева

Освен информативните лекции, ще включим различни спортни демонстрации от няколко клуба в града, които ще могат да повишат настроението и да демонститрират своята практика.

23 март /събота/
11:00 ч. Кодът на здравето - проф. Йонко Мермерски
12:00 ч. Женската енергия - Емилия Белчева
13:00 ч. Демонстрация на танцов състав "Луди млади"
13:30 ч. Карате демонстрация АСКК "Тракия"
14:30 ч. Специфики на раждането - д-р Жаклин Апиосян
15:30 ч. Спешни състояния при бебета - д-р Здравко Шекеров
16:30 ч. Атопичен дерматит - д-р Зорина Петрова
17:30 ч. Танцова демонстрация Спортен клуб "Самодива"

24 март /неделя/

11:30 ч. Хранене по зоната - д-р Слав Димитров
14:15 ч. Психика и болести - Петя Стойчева Кривицки
15:00 ч. Алергии при децата - д-р Силвия Новакова
15:30 ч. Диабет при децата - д-р Анелия Балабанова
16:00 ч. Бебетата и екраните - Александрина Георгиева
17:30 ч. Демонстрация на спортен клуб "Акродинамика"