Най-новият сгъваем смартфон на Samsung е Galaxy Z Fold 3 5G. Той е едно от онези устройства, които имат потенциала да променят из основи иначе доста праволинейния пазар на смартфони. И то с много по-бързи темпове, отколкото сме очаквали. Само преди две години Samsung показа първия Galaxy Z Fold и мнозина бяха скептични, че тези устройства изобщо не са готови, имат купища проблеми и зараждащата се нова категория ще бъде несполучлив опит за иновация. През 2021 г. обаче, третата генерация на модела вече се усеща като продукт, който е тук, за да остане и да диктува бъдещето на смартфоните.

Samsung Galaxy Z Fold3 5G е устройство, което се отличава преди всичко със сгъваемия си екран. За пръв път в категорията на сгъваемите телефони, той е оборудван със сертификат за водоустойчивост IPX8. Освен това, рамките му са изградени от материала Armor Aluminum – най-здравият алуминий, използван някога в изработката на Galaxy смартфон. В допълнение, предният и задният капак на корпуса му са изработени от най-здравото стъкло, използвано досега – Corning Gorilla Glass Victus. Така, Samsung дава на своите потребители спокойствие, че новите смартфони имат защита срещу драскотини на екрана и случайни падания на земята. Благодарение на платформата за мобилна сигурност на Samsung, наречена Samsung Knox, пълната сигурност на хардуера и софтуера е гарантирана.

 

Голямата новина тук е, че Samsung въвежда поддръжка на S Pen - за първи път при смартфон със сгъваем екран.Това е истинска иновация. Стилусът, който беше запазена марка за Galaxy Note серията, сега вече е „инструмент“ за още по-лесно управляване на 7,6-инчовия екран на Galaxy Z Fold3 5G.

Флагманът използва най-новия и бърз процесор, изработен по 5-нанометрова технология. Той осигурява по-голяма производителност, включително при използване на мощната камера, при мобилни игри и при мултитаскинг, подпомагани от увеличената бърза памет от 12 GB RAM.

 

Друга иновация е, че любими апликации на Google като YouTube и Gmail, са вече оптимизирани за екрана на Galaxy Z Fold3, което надгражда потребителското изживяване на следващо ниво. Тази оптимизация на голям брой от приложенията на Google специално за екраните на новите сгъваеми устройства се дължи на силните партньорски взаимоотношения на Samsung с Google. През 2021 г. тази колаборация вече е запечатана с чисто нов продукт, наречен Wear OS Powered by Samsung – операционна система за най-новите смарт часовници на Samsung – Galaxy Watch4 и Galaxy Watch4 Classic. 

Партньорството на Samsung и Google, в комбинация с многото иновации на Galaxy Z Fold 3 дава на потребителите възможност да надградят изживяването си на следващо ниво със супер интегриран софтуер.

Тясното сътрудничество с Google покрива всички популярни приложения като Gmail, Google Duo, Google Chrome, Google Calendar, Google Voice Assistant, Google Pay и много други, осигурявайки оптималната им работа и на разгънатия голям основен екран, и на по-малкия преден. При електронната поща Gmail например потребителят вижда повече информация за входящите съобщения, включително възможност да отвори непрочетените в нов съседен прозорец или да гледа и двете полета успоредно в режим Multi View. При видеосрещите през Google Duo могат да се визуализират едновременно повече участници. По-голям брой прозорци могат да се отворят и в оптимизирания уеб браузър Google Chrome, а изгледите от Google Maps се прехвърлят безпроблемно между предния и основния екран.

Едно от съществените подобрения е оптимизацията на любимото приложение YouTube. Отворен на основния дисплей на Galaxy Z Fold3, той предоставя различно оформление и надграждащо потребителското изживяване. В новата версия на приложението, потребителите се наслаждават на повече миниатюри на препоръчани видеа, както и на интересни видеопредложения от канали, за които  потребителят се е абонирал. Освен това Samsung предоставя безплатен достъп до YouTube Premium за 4 месеца при покупката на Galaxy Z Fold3 и други избрани смартфони от семейството на Galaxy.

YouTube Premium дава куп предимства на потребителите като премахване на рекламите при гледане на видео, ексклузивен достъп до съдържанието в канала YouTube Originals, както и възможности за теглене на видеа за офлайн достъп до тях и за гледане на видео във фонов режим. Платената версия дава достъп и до услугата YouTube Music Premium, отново с възможност за сваляне на песни и слушането им в офлайн режим.

Благодарение на новите оптимизации на популярни и обичани от потребителите приложения на Google, както и силната свързаност между устройствата в семейството на Galaxy, Samsung предлага все по-пълноценно потребителско изживяване. Всъщност всички устройства, създадени от разработчиците на Samsung, са част от мащабна екосистема, обхващаща смартфони, смарт телевизори, смарт часовници и дори смарт слушалки. Целта на компанията е да издигне на много по-високо ниво цялостното изживяване на потребителите, повишавайки тяхната лоялност към марката.

А сега, до 31.12.21 г., всеки който закупи мобилно устройство Samsung Galaxy от избрана селекция от партньорската търговска мрежа на Samsung (офлайн или онлайн), ще се сдобие с Galaxy Buds2 - на цената на смартфона. И така, ако обобщим, при покупката на Galaxy Z Fold3 5G този месец можете да вземете не само уникален флагман, а и слушалки Galaxy Buds2 на цената на смартфона, както и достъп до YouTube Premium за цели 4 месеца.