Спомняте ли си времето, когато видео разговорите изглеждаха като нещо твърде скъпо и труднодостъпно за обикновените потребители? С новия флагман на Samsung - Galaxy S22 Ultrа, в партньорство с Google, това потребителско изживяване вече преминава в ново измерение. Как ли? Чрез приложението Google Duo.

Samsung определя бъдещето на смартфоните, а партньорството с Google създава усещане за общуване от следващо ниво. 6,8-инчовият супер ярък Dynamic AMOLED 2Х дисплей на Samsung Galaxy S22 Ultrа поддържа резолюция от 3088х1440 пиксела и 120 Hz честота на опресняване, което прави видео разговорите и споделянето на емоции по-лесно от всякога.

Общуването с приятели и роднини вече е много по-лесно и достъпно от всякога и то с качество, граничещо с реалното общуване лице в лице. Близките ни хора намиращи се на хиляди километри от нас, вече няма защо да съжаляват, че ще пропуснат семейното събиране и или важен повод.

Приложението на Google осигурява full high definition (FHD) качество на видео разговорите. Освен него, функционалността му вече позволява и видео конференции с до 32 участници. Това прави апликацията идеална за онлайн среща между приятели или конферентен разговор с колеги.

Някои хора със сигурност ще се запитат дали действително се нуждаят от всички функционалности, които предлага Samsung Galaxy S22 Ultra, но ако се замислите, какво по-хубаво от това да разполагате с голям набор от възможности, благодарение на които да се справяте ефективно с всички задачи в ежедневието си и да се наслаждавате пълноценно на свободното си време.

Samsung Galaxy S22 Ultrа е сред най-големите телефони на пазара, и тук не говорим само за размер, а за всичко, което ни трябва. Дизайнът е с правоъгълен профил. Четирите разположени на гърба, го отличават от останалите модели на пазара – не само като облик, но и като възможности за фотография.

Още от пръв поглед става ясно, че телефонът е изработен от най-надеждните и скъпи материали, а това създава допълнително усещане за сигурност и лукс. Рамките му са изградени от материала Armor Aluminum – най-здравия алуминий, използван някога в изработката на Galaxy смартфон. В допълнение, предният и задният капак на корпуса му са изработени от най-здравото и устойчиво стъкло, използвано досега – Corning Gorilla Glass Victus+. Така, Samsung дава на своите потребители спокойствие, че новите смартфони имат защита срещу драскотини на екрана и случайни падания на земята.

Дисплеят притежава адаптивна яркост, която се променя заедно с контраста на телефона, за да съответства на околната среда и да се вижда страхотно, дори на ярка слънчева светлина. И все пак, това е най-яркият дисплей на Galaxy устройство досега с пикова яркост до 1750 нита.

Една област, в която наистина се откроява от конкуренцията, е вграденият S-Pen и софтуерът за неговото стартиране, който препраща към линията Note. S Pen сега обаче е значително подобрен, като работи със зашеметяваща бързина, все едно е истинска писалка.

Когато извадим писалката от гнездото, получаваме меню, което позволява бързо да се създават бележки, да се избере част от екрана за писане или да се пише на целия екрана. Новите функции включват възможността за записване на бележки директно в Microsoft Office или имейл. От Samsung акцентират, че тазгодишната писалка има още по-ниска латентност от тази на серията Note и работи още по-добре. Несравнимо високото ниво на реакция и чувствителността на допир на S-Pen с дисплея, създават усещане за максимално реалистично писане и рисуване.

Разбира се, едно от нещата, които най-много вълнуват потребителите са камерите. Samsung Galaxy S22 Ultrа разполага с цяла подобрена системата от камери. Телефонът се отличава със 108-мегапикселова основна камера, 12-мегапикселова ултра-широка камера, 10-мегапикселова телефото камера с 3x увеличение и 10-мегапикселова телефото камера с 10x увеличение. Той също има лазер за автофокус и светкавица на задния панел, което допълнително допринася за създаването на перфектния кадър. Подобренията на сензорите, процесора и софтуера спомагат за още по-бързи снимки и по-добри изображения.

Основната камера използва технологията Adaptive Pixel. Тя ползва комбинация между заснемане със 108 MP и 12 MP, при който се комбинира 9 пиксела в един, за да се увери, че получавате цялата яркост и детайли в една съвършена снимка. Основният сензор вече има 23% по големи пиксели и телефонът включва подобрен портретен режим, който осигурява ярки и контрастни портрети през нощта. Новите функции на камерата включват също и Expert Raw режим, който дава на професионалистите повече контрол върху изображението и може да експортира директно в Adobe Lightroom. Резултат от всичко е перфектни снимки дори и при ниска осветеност. Nightography възможностите за светли снимки и видеа със супер резолюция на тъмно са основният фокус на серията.

Друга функция, която се откроява особено, е 10x оптичното увеличение, което позволява до 100x „Space Zoom“, комбинирайки оптично и цифрово увеличение. Така любителите могат да доближават до изключително далечни обекти и да запечват техните изображения.

Стабилизацията на изображението е значително подобрена, дори при заснемане на най-далечните обекти, което открива пред любителите на фотографията нови възможности да демонстрират потенциала си. А за крайния резултат няма защо да се притеснявате – снимките със сигурност ще изглеждат като от професионален фотоапарат.