Нов проект на жилищен комплекс в най-зеления район на Пловдив – „Западен” привлича вниманието на пазара. Лидерът в строителството PIMK Build започва изграждането на „Западен 5”, който се намира в началото на квартал Прослав – на кръстовището на „Албена” и „Колкотница”. Локацията е комуникативна, като е близо до основната пътна артерия – Пещерско шосе, в същото време, той е скрит от шума на трафика.

„Западен 5” се намира близо до другите нови комплекси на PIMK Build – “Green Gardens”, които предизвикаха истински фурор в района. Новият проект се отличава с простор около секциите на комплекса, както и в самите жилища. Цената пък е повече от изгодна – до 740 евро на квадратен метър.

Комплексът е разделен на 4 секции, като той е предвиден с подземно ниво и петжилищни надземни етажа. Той се състои от 102  броя апартамента, избени помещения, 84 подземни паркоместа и 22 надземни открити места за автомобили. От общия брой 106 паркоместа, 7 броя са предвидени за хора в неравностойно положение. Осигурени са също така общо 24 бр. велосипедни паркоместа.

Квадратурата на жилищата е разнообразна – за всеки вкус и потребности. Апартаментите варират от 40 кв.м до 105 кв.м в четирите секции. Партерните етажи имат и собствено дворно място.

Конструкцията на сградата е безгредова, съставена от стоманобетонни плочи, греди, колони и шайби с монолитно изпълнение. Предвидената  дограма е PVC със  стъклопакет, а входните врати са AL със стъклопакет. Комплексът ще разполага с близо 1500 квадратни метра озеленяване и зони за отдих.

Стартовата цена на продажбите е до 740 евро на квадратен метър.