Новооткрита в Пловдив модерна и специализирана клиника по пластична хирургия, дерматология и естетична медицина, подарява голяма награда по повод коледните празници. Клиника Pro Academy организира игра в своя фейсбук и инстаграм профил, а победителят ще се сдобие с уголемяване на бюст с импланти от последно поколение на марката Motiva.

Десетима участвали ще получат и безплатна консултация с предварителна 3D визуализация и различни варианти на желания краен резултат с уникалната LifeViz 3D технология с медицински софтуер на QuantifiCare. 

Основател на Pro Academy е известният специалист по пластично-възстановителна и естетична хирургия д-р Станчо Проданов.

„Имплантите, които подаряваме са топ избор за комфорт и естетика за над 3 милиона жени по света. Те са биосъвместими и безопасни, което се дължи на патентованата им обвивка класифицирана като гладка по най-новия стандарт ISO и с пори до 4 микрона. Друга изключителна характеристика на имплантите, е тяхната ергономичност - златната среда между класическите кръгли и традиционните анатомични импланти“, заяви д-р Проданов.

Ергономичните импланти нямат аналог на пазара и са защитени с редица патенти. Същото се отнася за формулата на гела и обвивката им. Размерите на имплантите са прецизирани през 2 милиметра, което означава, че за всеки пациент може да се подбере до милиметър подходящото за него, а не да се налага да се нагажда пациентът към наличните размери.

„Топографията на обвивката на импланта е такава, че създава достатъчно на брой, но фини и нежни контактни точки, с които тялото да направи връзка и образува тъканната капсула, но без да засилва имунния отговор на организма и той да се опитва да атакува външното тяло с по-дебела капсула. Те елиминират минусите на другите два вида – няма опасност от завъртане като при анатамичните, защото основата е кръгла. В същото време наподобяват капковидна форма, поради еластичността на обвивката и гела. Движението на импланта имитира максимално динамиката на естествената гърда, особено при лягане или движение – деколтето има динамика и естествена мекота на пипане. Разбира се, ако при даден пациент се цели по-пълен горен полюс на гърдата – тогава класическите кръгли импланти с формо-стабилен гел биха били предпочитан избор“, добавя той.

- Защо решихте да откриете Pro Academy в Пловдив?

- Може би част от отговора е, че все пак съм пловдивчанин. След толкова години непрестанно пътуване по работа в страната и чужбина, реших да ситуирам професионалната си практика на едно място. Години наред работата определяше местообитанието ми. Дъщеричката ми е вече на 8 години, а наскоро ми се роди и мъжка рожба. Реших, че е дошло време семейството и корените ми да определят къде да е местоработата ми, а не обратното. И като стана въпрос за семейството ми, тук мога да споделя и част фамилния ни професионален път. Прадядо ми, д-р Петко Проданов, е завършил медицина във Виена. Основател е на хирургичното отделение във Военна болница в Пловдив през 1895 год., а впоследствие на хирургичното отделение и в Католическата болница през 1900 год. Хирург, с призната оригинална техника на зашиване на пикочния мехур след изваждане на камъни, публикувал научни трудове върху гастроентеростомията, ехинокока на черния дроб, кистите на яйчника, трепанации, херниотомии и т.н. Синът му, д-р Георги Проданов - завършва медицина в Марсилия, но загубил злощастно живота си от туберкулоза в ранните години на медицинската си практика. Моят баща, д-р Стоян Проданов - изключително опитен хирург, награден от БЛС благодарение на своята себеотдаденост в професията и множеството си благодарни и успешно развити ученици - млади лекари и пациенти. В този дух, иска ми се и аз да оставя нещо след себе си.

- Разкажете малко повече за вашия професионален опит?

- Професионалният ми път премина през едни от най-натоварените структури в България, с най-тежко пострадалите пациенти. Визирам клиниката по пластично-възстановителна хирургия и изгаряния в УМБАЛ “Св. Георги” в Пловдив, където преминаха около 9 години от трудовия ми стаж и съответната структура в УМБАЛСМ “Пирогов” в София, която е и национален център за лечение на изгаряния в България, където работих още около 6 години. Спазването на основните принципи на добрата медицинска практика доведе до изнасянето на практикуването на естетичната хирургия в центрове и индивидуални практики, далеч от големите болнични структури, работещи в спешен порядък, обслужващи и т.н. пациенти със септични рани и съпътствани от сериозни вътреболнични инфекции. Още през 2008 год. започнах да се развивам паралелно и в това направление, като през годините съм практикувал в структури като клиника Медикус Алфа, МЦ и МБАЛ “Св.Св. Козма и Дамян и лазерен медицински център “Етика в Пловдив,  Клиника по пластично-възстановителна и естетична хирургия „ВиА – Медика” и клиника по дерматология и пластична хирургия “Белисимо” в София,  Отделение по пластично-възстановителна и естетична хирургия към МБАЛ „Скин Системс“ в Доганово и други. Междувременно пътувах и в чужбина, като повишавах квалификацията си в едни от най-реномираните клиники във Франция, Англия, Швеция, Полша, Словения, Сърбия, Румъния, Грузия, Италия. Запознах се с методиките на едни от най-изявените пластични хирурзи на нашето време, като д-р Пер Хеден от Akademikliniken в Стокхолм, Швеция, д-р Кръстинова от “Clinique du Chateau de la Maye” във Версай, Франция, д-р Жилбер Аяш от Clinique Blomet в Париж, Франция, д-р Дамяно Тамбаско от Рим, Италия, проф. Марлен Суламанидзе от “Total Charm” в Тбилиси, Грузия и др. Така се стече професионалното ми развитие, че изключително динамично се преплитаха интересите ми в пластично-възстановителното направление и тези в посока естетична хирургия. Нашата специалност е изключително широкообхватна. Двете направления са толкова различни, а същевременно постоянно се допълват. Опитът, който натрупвах в реконструктивната хирургия, започвах да прилагам в естетичната хирургия, а някои принципи и методики на естетичната хирургия да използвам в пластично-възстановителните операции.

- Какво означава ПРО Академи?

- Една от целите на специализираната болница по ПВЕХ е да се акредитира за модула “Естетична хирургия” към учебния план за придобиване на специалността. Обучителната дейност в това и направление се гарантира от екипа на болницата, в който са включени, хабилитирани специалисти, както и такива с научни степени, асистенти и специалисти с дългогодишен опит, които чрез високата си компетенция, максимална коректност и отговорност, участват в научни срещи и събития, курсове и обучения с оглед повишаване на квалификацията. Тук искам да вметна, че вече сме провели над десет събития в структурата, под формата на обмен на знания и обучения със специалисти от Англия, Германия, Грузия и доказани специалисти, международни и национални тренери от България. Сътрудничеството и обмена на знания не само помежду ни, а и с други водещи специалисти от страната и чужбина са от ключово значение за нас. Не случайно имаме академия в името - академия от ПРОфесионалисти .. или извършващи така наречените Пластично-Реконструктивни Операции.

Екипът на Pro Academy е изграден от специалисти и взаимно допълващи се изключителни професионалисти в различни сфери на пластично-възстановителната хирургия, дерматология, естетични гинекология, ортопедия, урология, лицево-челюстна и съдова хирургия. Изградили сa силна мрежа от доказани специалисти в няколко различни специалности, защото много от пациентите имат нужда от интердисциплинарен поглед и намеса.

Визията на клиниката е да се превърнат в референтна институция в областта на реконструкцията на женската гърда. На лице е специализирана структура в сферата на пластично-възстановителната, естетична хирургия и дерматология. Екипът е от амбициозни и опитни специалисти в различни сфери на пластично-възстановителната хирургия, дерматология, естетични гинекология, ортопедия, урология, лицево-челюстна и съдова хирургия.

Клиниката разполага с най-новите технологии. Тя е оборудвана с последно поколение апаратура на водещи компании от целия свят, включващи аблативни и неаблативни лазерни системи, ултразвукови технологии, системи за фракционирано радиочестотно миниинвазивно третиране, високоенергийна хелий-плазма, съвременни системи за липофилинг, модерна ендоскопска апаратура включително специализиран хирургичен инструментариум и други. В комбинация с широкото познание в областта на реконструктивната и естетична хирургия от Pro Academy предлагат иновативни подходи и индивидуални решения, които отговарят на нуждите и желанията на всеки пациент.

Припомняме, че инвестиционният проект е насочен към формиране на уникална за България специализирана болнична структура в сферата на пластично-възстановителната и естетична хирургия с добавена стойност в националното здравеопазване.

Център за развитието на естетичната хирургия в България, който Pro Academy ще изгради, ще представлява институция, в която всеки пациент ще има възможност да се консултира с голям брой специалисти в областта на ПВЕХ, включително с психолог относно желаната корекция, а чрез уникалната за България предварителна 3D-визуализация ще има възможност и да види ефекта от нея. Подобна институция също така ще има за цел да информира обществото относно съдържанието, ефектите и рисковете при различните пластично-възстановителни и естетични операции.

Условията за участие в коледната игра на Pro Academy вижте ТУК

Голямата награда е уголемяване на бюст с импланти от последно поколение на марката Motiva.

Pro Academy се намира на бул. "България" 47А в Пловдив. Още може да прочетете на сайта на клиниката - https://www.proacademy.bg 

Известен хирург откри в Пловдив първата пластична клиника за красота